Je huis goed en mooi beveiligen; zo doe je dat

Goed hang- en sluitwerk is essentieel om je woning te beveiligen tegen inbraak. Wist je dat je met sloten van de hoogste kwaliteit een aanmerkelijk minder groot risico loopt op ongewenste bezoekers? Je kunt de kans zelfs tot negentig procent reduceren als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Inbrekers hebben over het algemeen haast en willen zeker niet gezien worden. Daarom schatten ze al vooraf hun kansen op succes in, door simpelweg een blik op het hang- en sluitwerk te werpen. Ziet dat er zeer solide uit? Dan is de kans groot dat de inbreker een deur verderop gaat kijken.

Hier moet je op letten

Belangrijk bij de aanschaf van hang- en sluitwerk is dat je kiest voor kwaliteit. Niet elk cilinderslot is even degelijk uitgevoerd, daarom is het belangrijk om te letten op het keurmerk van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Wanneer dit keurmerk op de verpakking staat, weet je dat het slot door deze onafhankelijke organisatie getest en gekeurd is. Het aantal sterren zegt vervolgens iets over de mate waarin het slot een obstakel vormt voor inbrekers. Geadviseerd wordt om bij voorkeur een slot met drie sterren te gebruiken. Let erop dat ook het raam- en deurbeslag van dezelfde hoge kwaliteit moet zijn, anders vormt dat alsnog een zwakke schakel in het geheel.

Het oog wil ook wat

Sloten en raam- en deurbeslag moeten natuurlijk vooral functioneel zijn en van hoge kwaliteit, maar het oog wil ook wat. Met de nieuwe generatie cilindersloten hoef je daar niet bezorgd om te zijn, want die zorgen voor een mooie, robuuste uitstraling en bieden volop gebruikscomfort. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een knopcilinder, dat is een slot waarbij je aan de buitenzijde gebruik maakt van een sleutel, terwijl je binnen alleen maar de knop hoeft om te draaien om het slot te openen. Stel je voor dat je in een noodsituatie verkeert en snel naar buiten moet, maar niet zo snel de sleutel kunt vinden. Met een knopcilinder kun je altijd snel de ruimte verlaten.

Keersleutel

Er bestaan ook cilindersloten met een zogenoemde keersleutel. Dat zijn sleutels die, in tegenstelling tot de traditionele sleutels, geen tanden hebben. Het is een rechte sleutel met diverse uitstulpingen en het grote voordeel is dat de sleutel op twee manieren in het slot gestoken kan worden. Hiermee wordt het gebruiksgemak voor de eigenaar aanzienlijk vergroot.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Het belang van een professionele vloerverwijdering

Een vloer verwijderen lijkt misschien een eenvoudige klus, maar wie ooit heeft geprobeerd om dit zelf te doen, weet dat het een tijdrovende en...

De tuintrends om op jouw buitenruimte toe te passen

Je tuin is de fijnste plek om tijd door te brengen in deze tijd van het jaar, maar is jouw tuin ook een beetje...

Tips voor de verzorging en onderhoud van je vintage eetkamerstoel

Een vintage eetkamerstoel is veel meer dan alleen een zitplaats. Met de juiste stoel kan je de finishing touch geven aan de rest van...