Een woonkamer ontwerpen rond een antieke collectie

Hoewel de meeste artikelen de neiging hebben om zich te concentreren op het ontwerpen van de woonkamer rond een specifiek meubelstuk of rond een bepaalde kleur, leert dit artikel u over het inrichten van een woonkamer rond een antieke collectie. Om de zaken in perspectief te houden, bespreken we een echte collectie, in plaats van slechts één of twee kleine items die dezelfde of die de vergelijkbare stijlen hebben, en hoe je je woonkamer rond de collectie kunt ontwerpen, alsook hoe je balans en stijl door de kamer en daarbuiten kunt bereiken. De antiekcollectie is meestal het kernpunt van de woonkamer, ongeacht de plaatsing ervan. Het basisidee is om een ​​gevoel van ontwerprichting rond dat aandachtspunt te creëren.

Tips voor het inrichten van uw antieke woonkamer

De meeste van dergelijke antieke collecties kunnen worden beschreven als groot of klein, afhankelijk van het aantal en de grootte van de items in de kamer. We zullen wat tijd besteden aan het bespreken van beide mogelijkheden, zodat u een beter idee krijgt van hoe u de decoratiestijl in de woonkamer rond de juiste maat en de stijl kunt ontwikkelen. Hier volgen enkele tips om u te helpen bij het ontwerpen van een fantastische en elegante woonkamer rond uw grote of kleine antieke collectie.

Een grote antieke collectie

Een grote antieke collectie kan bijvoorbeeld drie of meer grote meubelstukken betekenen, of veel kleinere stukken waaruit een bepaalde antiekcollectie bestaat. In het eerste geval heb je bijvoorbeeld een bijpassende antieke salontafel, enkele bijzettafels en een boekenplank in een antieke collectie. In het tweede geval wil je misschien een hele curiosa kast tentoonstellen die gevuld is met antieke verzamelobjecten of prullaria. Hoe dan ook, het ontwerpen van de woonkamer rond een grotere collectie is vaak een grotere uitdaging.

Zet de focus op uw antieke collectie

Begin eerst met het plaatsen van de collectie in het gebied van de woonkamer dat u wilt gebruiken, en begin daarna met het grootste deel van de aandacht op die stukken te richten. De juiste spots en plaatsing van bepaalde meubels helpen bij het creëren van aandachtspunten, en de constructie van de woonkamer rond een antieke collectie vormt de toevoeging van specifieke aandachtspunten met die collectie. Schik andere meubels en accessoires zodat de focus naar uw antieke collectie gaat en minder naar de andere ondersteunende stukken die in de woonkamer te vinden zijn.

Een kleine antieke collectie

Een kleine antieke collectie kan worden uitgelegd als twee of minder grote antieke stukken, die vaak passend zijn bij de kleinere items in de woonkamer, of een bescheiden verzameling van kleine items in een kleine vitrine of een kleine kast. Dit kan bijvoorbeeld een plank met antieke beeldjes zijn, of een bijpassende antieke bank en een stoel met antieke vleugel. Het weergeven van een kleine antieke collectie is heel eenvoudig en het ontwerpen van de kamer rond de kleine collectie is voor veel mensen gemakkelijk.

Ondersteunende kleuren en accessoires gebruiken

Gebruik ondersteunende kleuren en accessoires die de aandacht op de collectie vestigen zonder deze te overweldigen. In de meeste gevallen maakt de antieke collectie de gekozen look voor de kamer af, in plaats van andersom, en wordt het jouw taak om andere accessoires en accenten te vinden die het antiek in evenwicht brengen met de eigentijdse look die je bereikt. De belangrijkste focus moet nog steeds liggen op de antieke collectie, met een ondersteunende collectie van de juiste accessoires, tinten en meubels.

Welke antieke meubels of decoratiestukken je ook gebruikt, zorg er altijd voor dat alles bij elkaar past. Antiek is vaak heel erg druk en het bevat donkere kleuren. Daarom moet je er altijd goed mee opletten dat er een zekere warmte in de woonkamer heerst, maar dat de druk van de antieke items niet overheerst.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

De tuintrends om op jouw buitenruimte toe te passen

Je tuin is de fijnste plek om tijd door te brengen in deze tijd van het jaar, maar is jouw tuin ook een beetje...

Tips voor de verzorging en onderhoud van je vintage eetkamerstoel

Een vintage eetkamerstoel is veel meer dan alleen een zitplaats. Met de juiste stoel kan je de finishing touch geven aan de rest van...

Hoe maak je een lichtplan voor led verlichting?

Een goede verdeling van de verlichting in je huiskamer maakt de ruimte extra sfeervol. Toch heb je, behalve sfeerverlichting, ook een paar praktische lichtpunten...