Help, hoe kies ik de juiste loveseat voor bij mijn interieur?

Het kopen van een loveseat is een leuke bezigheid, maar het is wel belangrijk om met een aantal aandachtspunten rekening te houden. Het is tenslotte de bedoeling dat de loveseat een echte aanwinst voor je interieur is. Daarom is het van belang om op de specifieke eigenschappen te letten als je een loveseat gaat aanschaffen. Check de onderstaande tips die je helpen de juiste keuze te maken.

1. Let op het formaat en design

Loveseats zijn 1,5-zits banken en geschikt voor twee partners om knus samen te zitten of voor twee kinderen om naar de televisie te kijken. Het is gelet op het formaat van deze extra brede fauteuils belangrijk om na te gaan of deze goed in je woonkamer past. Neem daarom de rolmaat in de hand en meet wat in je woonkamer de beschikbare ruimte is. Tussen de salontafel en het zitmeubel dien je 40 cm minimaal aan ruimte over te houden. Bovendien is een minimale loopruimte tussen 60 en 80 cm eveneens belangrijk. Kom je naar de showroom van Seats and Sofas neem dan de rolmaat mee.

2. Houd rekening met de bekleding

Elk type bekleding voor loveseats heeft weer andere kenmerken. Het is van leer bijvoorbeeld bekend dat dit materiaal minder snel vlekken oplevert in vergelijking met katoen. Daarom is een loveseat van leer onder meer perfect als je kleine kinderen of huisdieren hebt. Gelet op de uitstraling van een lederen loveseat past dit zitmeubel met leer als bekleding natuurlijk ideaal in een kantoor. Kies je voor katoen en valt er veel zonlicht op het meubel? Houd er dan rekening mee dat katoen snel vervaagt en daardoor minder mooi wordt.

3. Let op de stijl en het design

Het formaat zorgt ervoor dat loveseats echte blikvangers in het interieur zijn. Het is daarom belangrijk om goed rekening te houden met je woonstijl. Heb je bijvoorbeeld een klassieke inrichting dan past een klassiek uitgevoerde loveseat met ronde leuningen daar heel mooi bij. Is er sprake van een industriële inrichting dan is een loveseat met een strak design ideaal. Loveseats zijn uitgevoerd in allerlei designs en daarom is je keuze gemakkelijk af te stemmen op je bestaande interieur.

4. Kleur naar persoonlijke smaak

Het is uiteraard belangrijk om de loveseat in een kleur te kiezen op basis van je persoonlijke smaak. Het is echter wel aan te raden om na te gaan of je een bepaalde kleur over een jaar of over twee jaar nog net zo mooi vindt. Misschien raak je op een paarse loveseat toch wat sneller uitgekeken in vergelijking met een loveseat in een neutrale kleur. Verder is het bij de keuze voor een kleur van belang om met de kleur van je vloer, andere meubels en muren rekening te houden.

5. Hoge of lage rugleuning

Bij het kopen van een loveseat is het belangrijk om op de hoogte van de rugleuning te letten. Een hoge rugleuning is bijvoorbeeld aan te raden als je redelijk lang bent. Let ook op de zitdiepte om optimaal comfort te ervaren.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Het belang van een professionele vloerverwijdering

Een vloer verwijderen lijkt misschien een eenvoudige klus, maar wie ooit heeft geprobeerd om dit zelf te doen, weet dat het een tijdrovende en...

De tuintrends om op jouw buitenruimte toe te passen

Je tuin is de fijnste plek om tijd door te brengen in deze tijd van het jaar, maar is jouw tuin ook een beetje...

Tips voor de verzorging en onderhoud van je vintage eetkamerstoel

Een vintage eetkamerstoel is veel meer dan alleen een zitplaats. Met de juiste stoel kan je de finishing touch geven aan de rest van...