3 tips om de bank uit te kiezen die het best in jouw woonkamer past

De woonkamer is het kloppende hart van het huis. Het is namelijk de centrale plek waar je samen met je familie en vrienden zal zitten. Het is de plek waar je na een lange dag werken heerlijk op de bank moet kunnen ploffen. Er zijn verschillende elementen in een woonkamer die ervoor zorgen dat dit waar kan worden gemaakt. Een van deze belangrijkste elementen is de keuze van een bank. En dat is ook meteen een lastige keuze. Zo heb je namelijk de keuze in hoekbanken, loveseats, 3-zitsbanken en ga zo maar door. Door middel van onderstaande tips zorg jij ervoor dat je de perfecte bank in jouw woonkamer hebt staan.

Bepalen van hoe groot de bank mag zijn

De eerste en belangrijkste stap is het bepalen van de afmetingen. Je weet hoe groot de woonkamer is en kan daarmee meteen een goede inschatting maken van hoe groot de bank mag zijn. In een wat grotere kamer zal een hoekbank namelijk beter tot zijn recht komen dan in een kleine kamer. Daar zal een 2,5-zitsbank namelijk beter passen. Het gaat dus om de juiste verhouding tussen de woonkamer en de bank. Bij het goed voor ogen hebben van deze stap, heb je al een mooie filtering kunnen maken in banken.

Waar kijk je naartoe?

Een bank plaats je natuurlijk ergens met de gedachte dat je ergens naar toe kijkt. Een veel voorkomend item hierin is de tv. Maar, het kan natuurlijk ook zo zijn dat je kijkt naar de gesprekspartners tegenover of naast je. Aan de hand van deze zichtlijnen kan ook goed worden gekeken naar welke bank, met welke afmetingen, hierbij passen. Door de zichtlijnen in zicht te hebben, weet je ook snel of een hoekbank er bijvoorbeeld geschikt voor zou zijn. Er kan namelijk veel ruimte zijn in een kamer, maar de juiste zichtlijnen zijn hier van essentieel belang.

Keuze in stof

Per persoon verschilt de definitie van comfort enorm. Zo zit de ene persoon het liefst erg stevig, terwijl de andere persoon juist het liefst diep doorzakt in een bank. De keuze in stof levert een grote bijdrage aan het comfort van een bank. Er zijn tal van verschillende keuzes. Zo kan je gaan voor een lederen bank, met wat meer stevigheid, of een stoffen bank waar je echt neerploft na een dag hard werken. Denk bij de keuze in stof ook meteen goed na over de uitstraling die het met zich meebrengt in de kamer.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Het belang van een professionele vloerverwijdering

Een vloer verwijderen lijkt misschien een eenvoudige klus, maar wie ooit heeft geprobeerd om dit zelf te doen, weet dat het een tijdrovende en...

De tuintrends om op jouw buitenruimte toe te passen

Je tuin is de fijnste plek om tijd door te brengen in deze tijd van het jaar, maar is jouw tuin ook een beetje...

Tips voor de verzorging en onderhoud van je vintage eetkamerstoel

Een vintage eetkamerstoel is veel meer dan alleen een zitplaats. Met de juiste stoel kan je de finishing touch geven aan de rest van...