Wat hang jij aan de muur?

Er zijn veel dingen die je kunt doen om de woonkamer een nieuwe uitstraling te geven. Wil je het direct rigoureus aanpakken, dan zou je de muren natuurlijk opnieuw kunnen schilderen of behangen, maar dit hoeft niet. Wij laten je in dit artikel wat je allemaal aan de muur kan hangen in de woonkamer, om te zorgen voor een nieuwe uitstraling.

Dierbare herinneringen aan de muur

Ben jij een echt familiemens en heb jij honderden foto’s van je familie? Hier kun je verschillende dingen mee doen. Je zou ze allemaal in de cloud op kunnen slaan, of kunnen laten ontwikkelen om ze in een mooi fotoboek te plakken. Wat je echter ook zou kunnen doen, is een aantal van deze foto’s in mooie lijsten plaatsen en deze aan de muur te hangen. Doe dit op een mooie, centrale plek in de woonkamer waar ze allemaal bij elkaar hangen. Dit zorgt voor een geheel, en het voorkomt dat de fotolijsten er rommelig uit gaan zien.

Kleurrijke doeken

Ben je meer het type dat houdt van veel kleur in je woning? Dan zou je er ook zeker voor kunnen kiezen en aantal mooie doeken op te hangen. Ga voor een kleurrijke canvasdoek of een mooi schilderij om de woonkamer een boost te geven. Door deze boven de bank te hangen richt je alle aandacht op het doek, zeker wanneer deze opvalt omdat de muren een neutrale kleur hebben.

Ga voor fotokunst aan de muur

Spreekt fotokunst je aan? Dan is dit zeker een goede optie. Een mooie fotowand met fotokunst zorgt ervoor dat je een perfecte combinatie in je woonkamer hebt hangen met verschillende posters. Je kan de fotowand zelf samenstellen, maar je kunt ook een kant-en-klare fotowand kiezen. Wissel bijvoorbeeld af met posters en teksten, of ga voor een thema. Houd je bijvoorbeeld van de natuur? Dan zou je voor verschillende posters kunnen gaan die allemaal geïnspireerd zijn op de natuur.

Kasten in plaats van dingen aan de muur

Het kan ook maar zo zijn dat je helemaal niks aan de muur wilt hangen, omdat je bijvoorbeeld geen gaten wilt of mag boren. In dat geval kun je er ook voor kiezen een mooie, grote kastenwand te maken waar je vervolgens verschillende accessoires in zet. Een vakkenkast van Ikea bijvoorbeeld; hier kun je ontzettend veel inzetten maar ook nog eens afwisselen met deuren, lades of een wijnrek. Daarnaast staat het ook nog eens leuk, zeker wanneer je er ook mooie lampen in zet.

Er zijn ook kasten verkrijgbaar waar je televisie ook in kan staan of hangen. Je hebt dan één gedeelte voor de televisie, en daarnaast nog ruimte voor deuren, lades en andere accessoires. Hiermee ben je in één keer klaar, want je hebt dan geen aparte kast meer nodig voor je televisie.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Desenio

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Hoe maak je een lichtplan voor led verlichting?

Een goede verdeling van de verlichting in je huiskamer maakt de ruimte extra sfeervol. Toch heb je, behalve sfeerverlichting, ook een paar praktische lichtpunten...

Zo verbind je woning en tuin met elkaar

Een huis is niet compleet zonder een prachtige tuin. Een tuin is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur,...

Extra opslagruimte nodig? Huur een kleine opslagruimte in Den Bosch

Een opslagruimte huren kan een geweldige oplossing zijn wanneer je extra ruimte nodig hebt voor het opslaan van je spullen, of het nu gaat...