Home Inrichten Tips voor een unieke inrichting van je keuken

Tips voor een unieke inrichting van je keuken

0
369
inrichting keuken

Bij de inrichting van jouw keuken is wat advies zeer welkom! Je wilt namelijk een keuken waar een prettige en gemoedelijke sfeer hangt. Wat dit inhoudt verschilt per persoon, maar een duwtje in de goede richting kan geen kwaad. Hieronder worden een aantal tips beschreven die helpen bij de inrichting van jouw keuken!

Licht is een belangrijke factor

In de keuken ben je regelmatig aan de slag waarbij goed licht onmisbaar is. Wanneer je ingrediënten aan het snijden bent of de vaatwasser inruimt, is het belangrijk om te zien wat je doet. Daarnaast kan licht in bepaalde keukens zorgen voor een ruimer aanzien.

Maak gebruik van muur-decoratie

Een mooi schilderij zal in veel keukens niet misstaan en zorgt voor karakter. Helemaal als het schilderij een persoonlijke betekenis heeft. Zo’n schilderij brengt naast herinneringen ook een verscholen plek voor beestjes en spinnen met zich mee. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een sterke omlijsting en regelmatig af te stoffen om spinnenweb en dergelijke tegen te gaan.

Stijlvolle keukenkastjes

Om je keuken van een unieke inrichting te voorzien, zijn sierlijke keukenkastjes een ‘must’. Veel mensen durven felle kleuren niet aan en kiezen voor de veilige optie in de vorm van matte kastjes. Behalve kleur kan het keukenkastje ook meer karakter krijgen door er bijvoorbeeld een raampje in te zetten. Het kan nog simpeler door handvatten op het keukenkastje aan te brengen van speciaal materiaal zoals goud.

Inbouwen van een draaiplateau

Een draaiplateau is voor huishoudens met veel pannen een uitkomst. Zo’n draaiplateau zorgt voor een efficiënte benutting van de ruimte en voor minder opstapeling van pannen in een gewone trek lade of keukenkast. In de standaard keuken kastjes of lades is het soms lastig om de achterste spullen te pakken, terwijl dit bij de inbouw van een draaiplateau kinderspel wordt. Het inbouwen van zo’n plateau is niet ingewikkeld omdat de meeste keukens vaak een hoek hebben waarmee nog niets wordt gedaan.

Het plaatsen van een barretje

Een barretje in de keuken geeft vaak een ‘gemoedelijke’ uitstraling. Lekker de hele avond  met familie in de keuken aan de bar zitten onder het genot van een hapje en een drankje, wie wil dat nu niet. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een barretje. Barretjes zijn er in verschillende soorten en maten maar grofweg wordt er onderscheid gemaakt tussen twee typen. Dit zijn een open bar of een gesloten bar. Een open bar zorgt ervoor dat de mensen meer beenruimte hebben en geeft de keuken een ruimtelijker inzicht. De gesloten bar is echter praktischer omdat daar kastruimte in verwerkt kan worden.

Wil je nog meer te weten komen over hoe jij je keuken nog unieker kan inrichten? Kijk dan bijvoorbeeld eens op de website van Grando voor interessante blogs en advies op maat!