Pastel muren in de woonkamer

Hoewel pastel kleuren misschien niet meteen in je opkomen als je wandkleuren in de woonkamer overweegt, toch kunnen ze eigenlijk heel effectief worden gebruikt. Lichte muurkleuren zoals pastel kleuren kunnen een bijzonder goede keuze zijn in een kleine woonkamer, omdat ze de kamer groter kunnen laten lijken dan deze in werkelijkheid is. Hoewel u uw woonkamer misschien niet in kleuren zoals babyjongen blauw of babymeisje roze wilt schilderen, zijn er tal van andere pasteltinten die echt kunnen schitteren als onderdeel van uw interieur. Hier volgen enkele decoratietips die u kunt gebruiken om een ​​mooi vleugje pastel aan uw woonkamer toe te voegen.

Klassieke pastelkleuren voegen plezier toe aan de woonkamer

Als je een subtiele retro look aan je woonkamer wilt toevoegen, kan een pasteltint de perfecte kleurkeuze zijn. Lichtgroen of lichtgeel kan een zonnige, heldere look toevoegen die de perfecte achtergrond vormt voor leuke retro meubelkeuzes. Lichtblauwe muren kunnen goed werken om een ​​zachte, landelijke look toe te voegen, terwijl pastel lavendel een vleugje romantiek toevoegt. Van zodra je een lichte pasteltint voor de muren hebt gekozen, kun je donkere tinten van dezelfde kleur kiezen voor je decoratie accessoires en de meubelstukken. Of je kan ook de woonkamer inrichten met coördinerende of contrasterende pasteltinten. Een lichtgroene en pastelkleurige bank met krijtstrepen kan bijvoorbeeld de perfecte coördinerende look toevoegen aan een woonkamer met lichtgele muren.

Nieuwe wendingen op klassieke pastels

Bij het gebruik van pastelkleuren in de kamer is het belangrijk om te onthouden dat er veel verschillende soorten van pasteltinten zijn. Hoewel je misschien meteen denkt aan lichtgeel, groen en blauw, bevat het assortiment van pasteltinten ook kleuren zoals een bleke abrikozen kleur en lichte groene kleuren. Pastelversies van de meest trendy decoratiekleuren van vandaag kunnen perfect werken bij het gebruik in de woonkamerwanden. Zo kunnen zachte saliegroene muren dienen als de perfecte achtergrond voor uw diepe saliegroene meubelstukken. Verfmonster strips van uw plaatselijke winkel voor decoratie kunnen heel handig zijn bij het kiezen van deze trendy pasteltinten. Zoek gewoon een donkere kleur op de verfstrip die past bij uw meubelstukken, bij de woonkamertapijt of bij de accentuerende decoratiestukken. Kies dan de lichtste pastelkleur op de strip voor je muurverf. Je kan ook altijd een keertje testen met een klein beetje verf alvorens je grote potten verf gaat kopen. Zo kan je een teleurstelling voorkomen als je toch een ander idee had van de kleur die op de muur terecht komt.

Er zijn nauwelijks muurkleuren

Naast de gemakkelijker herkenbare pastelkleuren zijn er ook veel gebroken witte tinten die eigenlijk pasteltinten zijn die nauwelijks aanwezig zijn. Deze gebroken witte tinten hebben een heel klein beetje kleur, wat de kamer een mooie warme of koele ondertoon kan geven. Als je naar een van deze verfkleuren in het verfblik zou kijken, zou je het eigenlijk kunnen verwarren met een puur witte kleur. Nadat het echter op de muren van de woonkamer is aangebracht, voegen de lichte kleur ondertonen de perfecte decoratie toe. Deze pastelkleurige witte tinten, die amper gezien worden, kunnen goed werken in eigentijds ingerichte woonkamers. Een koele witte tint met subtiele blauwe of groene ondertonen kan bijvoorbeeld net genoeg kleur geven om de andere kleuren in de kamer perfect te accentueren. Deze kleuren zijn vooral effectief wanneer ze worden gebruikt om licht te weerkaatsen, omdat ze bijna wit zijn. Als zodanig kunnen ze worden gebruikt om een ​​kleine woonkamer uitgebreider te laten lijken. Ze zijn ook een goede keuze als u de voorkeur geeft aan een minimalistische decoratiestijl. Waarvoor je ook kiest bij de kleuren van uw woonkamer, een pastelkleur zal zeker de juiste keuze zijn, omdat het een lichte kleur is waarmee je eigenlijk niets verkeerd kan doen.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Het belang van een professionele vloerverwijdering

Een vloer verwijderen lijkt misschien een eenvoudige klus, maar wie ooit heeft geprobeerd om dit zelf te doen, weet dat het een tijdrovende en...

De tuintrends om op jouw buitenruimte toe te passen

Je tuin is de fijnste plek om tijd door te brengen in deze tijd van het jaar, maar is jouw tuin ook een beetje...

Tips voor de verzorging en onderhoud van je vintage eetkamerstoel

Een vintage eetkamerstoel is veel meer dan alleen een zitplaats. Met de juiste stoel kan je de finishing touch geven aan de rest van...