Overtollige grond en bijzondere creaties bij een tuinontwerp

Als je een tuinontwerp hebt gemaakt en je gaat starten met de uitvoer ervan, kan er mogelijks overtollige grond zijn bij het uitgraven ervan. Het verwijderen van de uitgegraven grond is een belangrijke overweging omtrent wat je ermee gaat doen. Het opgraven van de niveaus en het graven van funderingen zal een verrassende grote stapel grond creëren. Sommige, zo niet alle, van deze grond kan worden gebruikt om bijvoorbeeld de nieuwe terrassen mee te vullen. Maar er is meestal een overschot en dit moet in de projectkosten worden meegenomen. Grijpladers zijn duur en het is verrassend hoeveel mensen dit element over het hoofd zien bij het inschatten van de projectkosten als ze een nieuwe tuin gaan aanleggen. Een paar secties door de verschillende tuinniveaus zullen een idee geven van hoeveel grond er overblijft na het maaien en het vullen ervan.

De juiste plannen zijn onontbeerlijk

De plannen voor elk tuinbouwproject moeten altijd een constructiedetail en een tekening bevatten. Deze zijn vooral belangrijk om de aanleg van een glooiende tuin te vergemakkelijken. Een of beide van deze tekeningen moeten meerdere secties door de tuin bevatten met de bestaande tuinniveaus en de nieuwe afgewerkte niveaus van elk tuinterras, evenals de posities en de afgewerkte hoogten van elke keermuur. Dit maakt nauwkeurige offertes mogelijk en het zorgt er ook voor dat de aanleg van de tuin soepel verloopt.

Een creatief aangelegde tuin ontwerpen

Van zodra alle terrassen en de hoogtes van de keerwanden die nodig zijn om ze te creëren, zijn vastgesteld, moet u beslissen hoe u toegang krijgt tot de verschillende tuinniveaus. Verschillende stappen zijn een logische en een voor de hand liggende keuze om van het ene niveau naar het andere te gaan, het zal ook een mooie tuin creëren en de hardheid van het harde landschap doorbreken. Als de tuin een specifieke speelruimte voor de kinderen heeft, zijn er enkele leuke manieren om door dit gebied te navigeren, waaronder een touwladder en een brandweerpaal.

Het bepalen van de hoogte van de keerwanden of keermuren

Als er trappen worden gebruikt om de niveaus met elkaar te verbinden, zal het maken van keermuren met een afgewerkte hoogte, die een veelvoud is van de ideale opstaphoogte van 150 millimeter, de constructie veel gemakkelijker maken. Hellingen moeten een helling van niet meer dan 1:12 hebben, dus dit bepaalt ook de hoogte van keerwanden.

Leuningen voor de veiligheid in de tuin

Alle verhoogde tuingebieden moeten worden beveiligd met leuningen. Er zijn veel elegante opties die de constructie van een forse houten barrière vermijden en die het uitzicht of de algehele tuin esthetiek verstoort. Stalen of houten palen met gespannen draden zien er fantastisch uit in een eigentijds ontwerp. Glazen panelen kunnen worden gebruikt om een ​​onbelemmerd zicht op de tuin of het landschap daarbuiten te geven. Er zijn veel metaalbewerkers die unieke leuningen zullen fabriceren die dienen als sculpturale toevoegingen aan de tuin en die de gebruikers veiligheid bieden.

Een uitzonderlijke tuin met de juiste aannemer en het juiste budget

Er zijn veel overwegingen die moeten worden bekeken bij het aanleggen van een tuin op een hellend terrein en ook zijn er veel potentiële valkuilen. Maar met een goed ontwerp met duidelijke constructiedetails, een ervaren aannemer en een realistisch budget krijg je een uitzonderlijke tuin. Wel is het belangrijk om altijd goed vast te leggen wat je zelf wilt. Sta niet toe dat anderen je overtuigen om dingen aan je tuin toe te voegen waar je zelf niet achter staat. Vergeet niet dat jij diegene bent die de tuinaanleg betaalt en die ook de eigenaar is van de tuin. Enkel jij moet tevreden zijn met de look en feel van de nieuwe tuin!

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Het belang van een professionele vloerverwijdering

Een vloer verwijderen lijkt misschien een eenvoudige klus, maar wie ooit heeft geprobeerd om dit zelf te doen, weet dat het een tijdrovende en...

De tuintrends om op jouw buitenruimte toe te passen

Je tuin is de fijnste plek om tijd door te brengen in deze tijd van het jaar, maar is jouw tuin ook een beetje...

Tips voor de verzorging en onderhoud van je vintage eetkamerstoel

Een vintage eetkamerstoel is veel meer dan alleen een zitplaats. Met de juiste stoel kan je de finishing touch geven aan de rest van...