Home Inrichten Tips bij het indelen van een kleine badkamer

Tips bij het indelen van een kleine badkamer

0
168
kleine badkamer

Wil je jouw kleine, compacte badkamer renoveren? Misschien ga je wel verhuizen en voldoet de huidige badkamer niet aan jouw smaak. Wat de reden ook mag zijn: als je een badkamer gaat verbouwen is het handig om met een aantal zaken rekening te houden. Zo voorkom je een teleurstelling achteraf. Benieuwd op welke punten je moet letten? Lees dan verder!

Tip 1: Wie maken er gebruik van?

Woon je in je eentje of leef je met een heel gezin en is het ’s ochtends spitsuur? Als je in je eentje woont, dan heb je voldoende aan één wastafel. Maar als je met een groot gezin bent, is een dubbele wastafel toch wel heel erg handig. Zo voorkom je wachtrijen in de badkamer als meerdere gezinsleden gelijktijdig gebruik willen maken van de wasbak.

Tip 2: Wat moet er allemaal in?

Wat wil je allemaal in je badkamer hebben? Een regendouche, ligbad en/of toilet? In een kleine badkamer wordt het passen en meten en telt elke centimeter. Daarbij moet je ook nog rekening houden dat er voldoende ruimte overblijft, want je wilt je kont nog wel kunnen keren. Hoewel het indelen van een kleine badkamer met een douche, ligbad en toilet een uitdaging genoemd kan worden, is het niet onmogelijk. Wil je een bad en is er een hoek vrij in de badkamer? Dan is een hoekbad de beste optie. Wil je geen bad en gaat jouw voorkeur uit naar een inloopdouche boven een douchecabine? Ook dat is mogelijk. Een inloopdouche past vaak makkelijk in een kleine badkamer. Wil je een inloopdouche EN een bad? Met een douchebad combineer je het beste van twee werelden.

Tip: Bij twijfel kun je natuurlijk altijd contact opnemen met een adviseur, zodat zij samen met jou een badkamerontwerp kunnen maken. Kijk ook zeker even rond op Pinterest om inspiratie op te doen van badkamerindelingen voor kleine badkamers.

Tip 3: Houd rekening met opbergruimte

Een rommelige badkamer oogt klein, dus er moet voldoende opbergruimte zijn om je spullen netjes op te bergen. Zorg er daarom voor dat er voldoende ruimte overblijft om een badkamerkast te kunnen plaatsen. Bij Tegeldepot vind je ruim 500 kolomkasten in verschillende uitvoeringen waardoor er voor iedereen wat wils is.