Home Inrichten Zo creëer je een gezellige eethoek in jouw huis

Zo creëer je een gezellige eethoek in jouw huis

0
106
moderne woonkamer met eethoek

Met het ontbijt start je er je dag, tijdens het diner sluit je er je dag af. Het gaat natuurlijk over de eetkamer. Het is belangrijk dat dit een plek is waar je je comfortabel voelt op ieder moment van de dag. In dit artikel lees je tips om een aangename eethoek in jouw huis te creëren.

  1. Bepaal de functie(s) van je eetkamer

Voordat je begint met het inrichten van de eetkamer, is het belangrijk om te bepalen aan welke woonwensen je eethoek moet voldoen. Wil je er bijvoorbeeld alleen eten en af en toe een kop koffie drinken of is fungeert de eetkamertafel als centrale plek in huis waar je wilt kunnen werken, uitgebreid wilt tafelen en de kinderen kunnen spelen of hun huiswerk kunnen maken?

  1. Kies de juiste eetkamertafel

Als je prioriteitenlijst compleet is, kun je op zoek naar een eettafel die aansluit bij je woonwensen, stijl en de ruimte van de eethoek. Er is van alles mogelijk! Zo zijn er uitschuifbare eettafels voor compacte eetkamers, maar ook prachtige ovale tafels voor in ruimere eethoeken. De eetkamertafel vormt het middelpunt van de eethoek, dus het is belangrijk om goed na te denken over wat jij mooi vindt.

  1. Ga opzoek naar (bij)passende eetkamerstoelen

De volgende stap: opzoek naar (bij)passende eetkamerstoelen. Denk hier ook goed na over jouw woonwensen. Wanneer je graag uitgebreid tafelt of vaak thuiswerkt, zijn comfortabele eetkamerfauteuils wel zo prettig. Denk bij de keuze voor eetkamerstoelen bovendien niet enkel na over het model, maar ook over het materiaal. Met kinderen zijn stoelen van eenvoudig te reinigen materialen waarschijnlijk een verstandigere keuze dan gestoffeerde varianten.

  1. Maak het af met sfeervolle verlichting

De juiste verlichting in de eetkamer is eveneens grotendeels afhankelijk van je woonwensen. Wanneer de eethoek alleen wordt gebruikt om sfeervol te dineren, maak je andere keuzes dan wanneer je ook aan tafel wilt werken. Als in de eetkamer diverse functies samenkomen, is een hanglamp met een dimfunctie een goed uitgangspunt: zo kun je de lichtsterkte precies aanpassen naar het moment van de dag of de activiteit.