De woonkamer aanpassen

Heb je het gevoel dat de woonkamer te klein aan het worden is, maar zit je in dit huis te fijn om te gaan verhuizen? Er zijn gelukkig een aantal opties die je uit zou kunnen voeren, zonder dat je hiervoor je woning te koop hoeft te zetten en op zoek moet gaan naar een nieuw huis met een grotere woonkamer. Wat deze opties zijn, lees je in dit artikel.

Bekijk de opties met je keuken

Laten we eerst eens gaan kijken naar de indeling van je woning. Heb je een dichte keuken, en is er de mogelijkheid deze te betrekken bij de woonkamer? Vaak zorgt dit er al voor dat de ruimte veel groter oogt, omdat er geen muur en deur meer tussen zit. De ruimte is nu één geheel, wat er ook direct voor zorgt dat er in de keuken meer geleefd wordt. Daarnaast is het vaak zo dat er ook meer lichtinval is wanneer de keuken en woonkamer één geheel zijn, en ook dit zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt.

Zie je het niet zitten de keuken volledig open te hebben, dan zou je ook nog kunnen kijken of je er een bar van kunt maken. Je haalt de muur dan niet volledig weg, maar tot de helft. Op deze manier kun je wel de keuken in kijken en vice versa, heb je meer lichtinval, maar is de keuken toch nog gedeeltelijk afgeschermd.

Een serre bij je woonkamer plaatsen

Een andere mooie optie die je regelmatig ziet, is het laten plaatsen van een serre. Een serre aanbouw zorgt direct voor meer lichtinval, maar ook voor meer ruimte. Zelfs in de winter is het namelijk mogelijk te genieten in de serre, waardoor er automatisch meer plek is in de woonkamer. Daarnaast is het natuurlijk ook ideaal in de zomer, als je graag tot in de late uurtjes nog buiten wilt blijven zitten, of wanneer het regent, maar het veel te benauwd is om binnen te zitten.

Wil je wel graag een serre kopen, maar weet je niet welk model het beste bij je woning past? Met een configurator kun je zelf je serre samenstellen bij veel websites. Door dit te doen weet je direct welk type serre het beste bij jouw situatie past.

De woonkamer uitbouwen

Vind je een serre, maar niks, maar wil je wel graag een grotere woonkamer? Dan is een uitbouw ook altijd nog een idee. In dit geval wordt er een paar meter bij de woonkamer gebouwd, waardoor je dus een stuk tuin inlevert. Je hebt dan dus zomaar ineens een paar meter extra ruimte in je woonkamer. Een bijkomend voordeel is dat je eventueel ook nog een lichtkoepel kunt laten plaatsen op het platte dak van de uitbouw, zodat je ook direct meer lichtinval in je kamer hebt.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Zo verbind je woning en tuin met elkaar

Een huis is niet compleet zonder een prachtige tuin. Een tuin is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur,...

Extra opslagruimte nodig? Huur een kleine opslagruimte in Den Bosch

Een opslagruimte huren kan een geweldige oplossing zijn wanneer je extra ruimte nodig hebt voor het opslaan van je spullen, of het nu gaat...

Het creëren van een mooie en gezellige tuin

Het creëren van een mooie en gezellige tuin is een leuke bezigheid, maar het kan ook een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende elementen...