Welke soort bank past het beste bij jou?

Je hebt tegenwoordig allerlei soorten banken: een simpele twee- of driezitsbank, een hoekbank, een chaise longue of zelfs een grote vijfzits. Wat zijn de verschillen? En welke past het beste bij jou? Wij geven een aantal tips, zodat je weet waar je op moet letten.

Twee- en driezitsbanken

De naam van deze bank zegt eigenlijk al genoeg: dit is een bank waar je met twee of drie man op kunt zitten. Naast twee- en driezitsbanken, bestaan er ook nog 1,5-zits, 2,5-zits en 3,5-zits banken. De reden dat de maat van deze banken op deze manier wordt aangegeven, is omdat er geen standaard maten bestaan. Deze soort bank is recht en heeft vaak aan beide kanten van de bank een armleuning. Tegenwoordig heb je ook grotere banken, bijvoorbeeld een vijfzits.

Hoekbank

Weer een bank waarvan de naam al genoeg zegt: een hoekbank is een bank met een hoek erin. Deze banken zijn er in verschillende formaten en vaak kun je zelf kiezen waar je de hoek wilt in de bank. Wil je een echt grote bank? Dan zijn er ook loungebanken te verkrijgen, of hoekbanken met twee hoeken.

Chaise longue

Dit is een frans woord dat wordt vertaald naar ‘lange bank’. De chaise longue komt oorspronkelijk ook uit Frankrijk en zagen we voor het eerst in de 18e eeuw. Deze bank heeft maar aan één kant een leuning, waardoor het eigenlijk een mix is tussen een bank en een bed. Een chaise longue is dan ook bedoeld om heerlijk op te kunnen ontspannen. Tegenwoordig zie je de chaise longue vaak terugkomen in een hoekbank.

Hocker

Vind je een hoekbank te groot voor een ruimte, maar wil je ‘s avonds wel heerlijk ontspannen met de benen omhoog op de bank kunnen zitten? Dan kun je ook kiezen voor een twee- of driezitsbank met een hocker. Een hocker, ook wel een voetenbank, is een soort verlengstuk van de bank. Vaak kun je ze samen met de bank kopen, zodat ze dezelfde stijl hebben, maar hockers zijn ook los te verkrijgen.

Slaapbank

Woon je in een kleine kamer, of heb je een kamer in huis die je ook wilt kunnen omtoveren tot logeerkamer? Dan kan een slaapbank uitkomst bieden. Dit is een bank die je kunt uittrekken tot bed. Vaak zijn dit tweezitsbanken waar je met zijn tweeën op kunt slapen.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Het belang van een professionele vloerverwijdering

Een vloer verwijderen lijkt misschien een eenvoudige klus, maar wie ooit heeft geprobeerd om dit zelf te doen, weet dat het een tijdrovende en...

De tuintrends om op jouw buitenruimte toe te passen

Je tuin is de fijnste plek om tijd door te brengen in deze tijd van het jaar, maar is jouw tuin ook een beetje...

Tips voor de verzorging en onderhoud van je vintage eetkamerstoel

Een vintage eetkamerstoel is veel meer dan alleen een zitplaats. Met de juiste stoel kan je de finishing touch geven aan de rest van...