Welke soort bank past het beste bij jou?

Je hebt tegenwoordig allerlei soorten banken: een simpele twee- of driezitsbank, een hoekbank, een chaise longue of zelfs een grote vijfzits. Wat zijn de verschillen? En welke past het beste bij jou? Wij geven een aantal tips, zodat je weet waar je op moet letten.

Twee- en driezitsbanken

De naam van deze bank zegt eigenlijk al genoeg: dit is een bank waar je met twee of drie man op kunt zitten. Naast twee- en driezitsbanken, bestaan er ook nog 1,5-zits, 2,5-zits en 3,5-zits banken. De reden dat de maat van deze banken op deze manier wordt aangegeven, is omdat er geen standaard maten bestaan. Deze soort bank is recht en heeft vaak aan beide kanten van de bank een armleuning. Tegenwoordig heb je ook grotere banken, bijvoorbeeld een vijfzits.

Hoekbank

Weer een bank waarvan de naam al genoeg zegt: een hoekbank is een bank met een hoek erin. Deze banken zijn er in verschillende formaten en vaak kun je zelf kiezen waar je de hoek wilt in de bank. Wil je een echt grote bank? Dan zijn er ook loungebanken te verkrijgen, of hoekbanken met twee hoeken.

Chaise longue

Dit is een frans woord dat wordt vertaald naar ‘lange bank’. De chaise longue komt oorspronkelijk ook uit Frankrijk en zagen we voor het eerst in de 18e eeuw. Deze bank heeft maar aan één kant een leuning, waardoor het eigenlijk een mix is tussen een bank en een bed. Een chaise longue is dan ook bedoeld om heerlijk op te kunnen ontspannen. Tegenwoordig zie je de chaise longue vaak terugkomen in een hoekbank.

Hocker

Vind je een hoekbank te groot voor een ruimte, maar wil je ‘s avonds wel heerlijk ontspannen met de benen omhoog op de bank kunnen zitten? Dan kun je ook kiezen voor een twee- of driezitsbank met een hocker. Een hocker, ook wel een voetenbank, is een soort verlengstuk van de bank. Vaak kun je ze samen met de bank kopen, zodat ze dezelfde stijl hebben, maar hockers zijn ook los te verkrijgen.

Slaapbank

Woon je in een kleine kamer, of heb je een kamer in huis die je ook wilt kunnen omtoveren tot logeerkamer? Dan kan een slaapbank uitkomst bieden. Dit is een bank die je kunt uittrekken tot bed. Vaak zijn dit tweezitsbanken waar je met zijn tweeën op kunt slapen.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Zo verbind je woning en tuin met elkaar

Een huis is niet compleet zonder een prachtige tuin. Een tuin is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur,...

Extra opslagruimte nodig? Huur een kleine opslagruimte in Den Bosch

Een opslagruimte huren kan een geweldige oplossing zijn wanneer je extra ruimte nodig hebt voor het opslaan van je spullen, of het nu gaat...

Het creëren van een mooie en gezellige tuin

Het creëren van een mooie en gezellige tuin is een leuke bezigheid, maar het kan ook een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende elementen...