Een lekkend toilet repareren

Toiletlekken kunnen worden veroorzaakt door veel verschillende toiletstoringen. Een gebroken watertoevoerleiding, een beschadigde wasring onder de kom ervan, of een niet goed op zijn plaats gegooide buis kan allemaal lekken veroorzaken die relatief eenvoudig te verhelpen zijn zonder een loodgieter te hoeven bellen. Goed sanitair gereedschap en enkele basis doe het zelf reparatievaardigheden zullen beide helpen bij het voltooien van de reparatie. De onderstaande stappen beschrijven hoe je een lekkend toilet kan repareren voor verschillende scenario’s.

Gebroken watertoevoerleiding

Een gebroken watertoevoerleiding kan ervoor zorgen dat er water uit de leiding stroomt die het toilet met de hoofdwaterklep verbindt. De eerste stap om dit lek te repareren, is door de watertoevoerklep af te sluiten. Dit stopt de waterstroom naar het toilet. Spoel vervolgens het toilet om het water uit de kom te verwijderen en houd de hendel ingedrukt totdat deze helemaal leeg is.

Wat moet je vervolgens doen?

Schroef eerst de watertoevoerleiding aan de onderkant van de tank los. Zorg ervoor dat je een kom en vodden onder het gebied plaatst om eventuele druppels water op te vangen. Schroef de buis met een sleutel los van de watertoevoerklep. Schroef ook de nieuwe flexibele slang op de toilettank en zorg ervoor dat je deze niet te vast aandraait. Schakel de watertoevoer langzaam weer in terwijl je op lekken controleert als het water begint te stromen.

Een beschadigde wasring

De wasring is waar de toiletbasis op zit. Na verloop van tijd kan het eroderen en lekken veroorzaken. Hoewel veel huiseigenaren de voorkeur geven aan een loodgieter voor dit type van reparatie, kan het zonder één van hen. Begin met het afsluiten van de watertoevoer en het legen van de tank en de kom. De watertoevoerslang moet worden losgekoppeld van de bovenste aansluiting bij de toilettank. Schroef het toilet van de vloer en leg het voorzichtig opzij.

De volgende stap

Schraap met een plamuurmes voorzichtig de resterende delen van de wasring uit het gebied. Maak de plek schoon zodat de nieuwe wasring waterpas zal zijn. Plaats een nieuwe wasring op de opening en vervang het toilet. Schroef het terug op de vloer, sluit de watertoevoerslang weer aan en kijk uit voor lekken terwijl het water weer wordt aangezet.

Een buis repareren

Het repareren van een buis is de eenvoudigste reparatie van alle toiletlekken. Er is bijvoorbeeld een kleine zwarte buis in de tank van het toilet die aansluit op de vulbuis van de spoelklep. Als de buis uit de kleine sluiting glijdt die hem op zijn plaats houdt, kan hij beginnen met het sproeien van water in de tank en onder het tankdeksel vandaan. Om dit toiletlek te verhelpen, bevestig je de zwarte buis eenvoudig opnieuw aan de clip. Zo simpel is het.

Toiletlekken kunnen veel schade aanrichten

Toiletlekken kunnen erg eng zijn en kunnen snel veel schade aanrichten. Vertrouw daarom op je instinct en geef de reparaties indien mogelijk een kans door de herstelling zelf proberen uit te voeren. De benodigdheden en gereedschappen kunnen doorgaans worden gekocht bij lokale loodgieters, sanitairwinkels, doe het zelf winkels en bouwmarkten. Als er een vraag is over de oorzaak van het lek of als je een gevoel van onbehagen ervaart bij het repareren van het probleem, kan je het beste een erkende, professionele loodgieter bellen. Ook kan je eerst proberen om het zelf te herstellen. Wanneer je echter merkt dat het niet zal lukken, kan je extra hulp inschakelen. Op het internet is ook zeer veel informatie te vinden over dergelijke problemen. Een beetje zoekwerk op het internet kan je dus ook vooruit helpen bij de reparatie van je toilet, of van een lek aan je toilet.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Zo verbind je woning en tuin met elkaar

Een huis is niet compleet zonder een prachtige tuin. Een tuin is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur,...

Extra opslagruimte nodig? Huur een kleine opslagruimte in Den Bosch

Een opslagruimte huren kan een geweldige oplossing zijn wanneer je extra ruimte nodig hebt voor het opslaan van je spullen, of het nu gaat...

Het creëren van een mooie en gezellige tuin

Het creëren van een mooie en gezellige tuin is een leuke bezigheid, maar het kan ook een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende elementen...