Home Inspiratie Wat is een boerderij gootsteen?

Wat is een boerderij gootsteen?

0
411

Een boerderij gootsteen is een soort van inloopgootsteen met een aan de voorkant gerichte, zichtbare zijde. In de eerste plaats zijn ze ontworpen voor een ruimte die is voorzien om het aanrecht en de gootsteen naadloos in elkaar te mengen.

Een grote gootsteen

Over het algemeen zijn de boerderij gootstenen vrij groot en ze zijn zo ontworpen dat een van hun zijden water opslaat, terwijl de andere kant wordt gebruikt als keukendienst of om de vaat te wassen. Hoewel niet veel van hen worden gebruikt voor serieuze dingen, geven ze een huiselijke en rustieke uitstraling aan je keuken. Mensen die houden van een landelijke stijl, beslissen vaak om dergelijke gootsteen te installeren in hun keuken.

Variaties van boerderij gootstenen

Sommige van deze gootstenen hebben veel ruimte. Hun ontwerp kent veel variaties die aan de behoeften van de eigenaar kunnen voldoen. De twee meest wenselijke variaties zijn echter een wasbak en een afvoer.

De wasbak

De wasbak is een variatie die een iconisch ontwerp heeft en herbergt een paar diepe bakken. Dit type gootsteen kan veel water bevatten in een wasbak en de andere bekkens kunnen worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals wassen, koken en afwassen.

De afvoer

Dit ontwerp is goed om water weg te houden van ons aanrecht en de afwas. Hun belangrijkste kenmerk is een aan één kant geïnstalleerde, gegroefde pallet. Deze pallet helpt om het overtollige water af te voeren. Ook filtert dit het water zodat het weer in de gootsteen kan worden gebruikt. Hierdoor blijft het oppervlak droog.

Metalen en materialen

Zoals dit bij de meeste keukenartikelen het geval is, zijn boerderij gootstenen gemaakt van verschillende soorten materialen. De meest voorkomende materialen zijn echter vuurklei, roestvrij staal, brons, natuursteen en gietijzer, om er maar een paar te noemen. Elk materiaal heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Op basis van uw budget, de vereiste esthetische aantrekkingskracht en de duurzaamheid, moet u natuurlijk voor het juiste materiaal kiezen.

Gietijzer en keramiek

Keramische spoelbakken verwijzen doorgaans naar gietijzeren spoelbakken. Ze zijn bedekt met een laag keramiek of porselein. Dit type gootsteen heeft dus een glasachtig glanzend maar hard oppervlak, waardoor het er geweldig uitziet.

Natuursteen

Een boerderij gootsteen die gemaakt is van natuursteen zoals marmer, kalksteen of graniet draagt ​​bij aan de schoonheid van een huis. Omdat ze zijn gemaakt van natuursteen, zijn ze esthetisch en behoorlijk stevig. Daarom kunnen ze onder andere schokken en extreme hitte tolereren. Ook is het materiaal niet poreus en makkelijk schoon te maken.

Brons

Dit materiaal heeft antibacteriële eigenschappen waardoor het vrij is van corrosie of roest. Als u dus op zoek bent naar een uniek, duurzaam en aantrekkelijk materiaal, dan kan brons een ideale keuze zijn. Bij regelmatig gebruik kan dit materiaal de tand des tijds doorstaan.

Roestvrij staal

Dit is een klassiek materiaal voor keukengerei en gootstenen. Dit metaal is makkelijk schoon te maken, sterk en duurzaam. Het is een populair materiaal vanwege de duurzaamheid ervan, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die hun keuken zeer veel gebruiken.

Dit was dus een inleiding tot boerderij gootstenen en de verschillende soorten materialen waaruit ze zijn gemaakt, of waaruit ze kunnen bestaan. Als u er één gaat kopen, raden we u aan om de informatie in dit artikel te overwegen. Dit zal u helpen om een weloverwogen beslissing te nemen bij de aankoop van een gootsteen. Een boerderij gootsteen is de handigste van de gootstenen die je tegenwoordig kunt vinden. Dit komt onder andere doordat het meestal in een grote en handige vorm wordt geïnstalleerd. Vooral als u houdt van een gezellige, landelijke woning, zal dit zeker passen bij uw smaak en uw woning!