Nieuwe schuifdeurkast of inloopkast? Check de 5 plussen en minnen!

Ben je op zoek naar de ideale kast? En wil je zeker zijn van je keuze? Dan is het tijd om samen de plus- en minpunten op een rij te zetten. Want dat een kast voor rust en ruimte in je kamer en misschien ook in je hoofd zorgt weten we allemaal. Maar naast praktisch mag hij ook mooi zijn en perfect bij je woninginrichting passen toch?

De afvallers: deze kasten kies je niet

Om je keuze eenvoudiger te maken is de eerste vraag: voor welke kasten kies je niet? De meeste mensen kiezen niet snel voor een draaideurkast. Hoezo? Vanwege de ruimte. Want heel simpel, draaideuren openen naar buiten toe. Openstaande deuren nemen plek en loopruimte in. De opbergkast zonder deuren is ook minder populair. Alle spullen liggen in het zicht en vangen stof. Dikke no-go. Niet meer over nadenken.

De kansmakers: deze kasten bieden voordelen

Alle kledingkasten of opbergkasten hebben een gezamenlijk voordeel, extra opbergruimte. Maar wij kijken nu naar de voordelen die de ideale kast JOU kan bieden. De belangrijkste vraag is: waarvoor gebruik je jouw nieuwe kast? Voor kleding? Of heb je een ruime badkamer of overloop en zoek je een kast voor handdoeken en beddengoed? Dan is een schuifdeurenkast ideaal. Hoezo?

Schuifdeurenkast kopen? Top 5 pluspunten

Een kast met schuifdeuren biedt een rij praktische voordelen waar je echt profijt van hebt. Hier de top 5 voordelen van schuifdeurkasten:

  • Schuifdeuren openen opzij = extra loopruimte in je kamer
  • Alles is uit het zicht opgeborgen = rustgevende uitstraling
  • Veel keuze bij deuren = stijlvol, van transparant glas tot hout
  • Grote schuifdeuren = brede opening, extra overzichtelijk
  • Verlichting en spiegeldeuren = ideale kledingkast of badkamerkast

Kies je voor een schuifdeurenkast op maat dan kan je de kast aan de beschikbare ruimte in je slaapkamer of badkamer laten aanpassen. Of heb je juist heel veel ruimte beschikbaar in huis? Dan kan je overwegen om voor een inloopkast te kiezen.

Waarom een inloopkast? Top 5 pluspunten

De laatste jaren is de inloopkast erg populair. Hoezo? Kleding is lifestyle geworden. En of je nou nieuw kleren, merkkleding of tweedehands pareltjes hebt maakt niet uit. Je wilt je kleren, schoenen en accessoires niet alleen opbergen maar ook bewonderen. Een inloopkast is dan zeker jouw perfecte kast. Hier de top 5 voordelen van inloopkasten:

  • Inloopkast = kleding, schoenen, jassen en accessoires op één plek
  • Veel opbergmogelijkheden = snel en goed overzicht
  • Kamer voor kleding = extra ruimte en rust op je slaapkamer
  • Inloopkast op maat = hele kamer optimaal benutten
  • Extra opbergruimte = geen opgepropte of verkreukelde kleren

Naast veel praktische voordelen heeft een inloopkast wel wat. Ben je dol op kleding en verzamel je schoenen of handtassen? Dan heb je met een inloopkast de ideale plek in huis om jouw schatten uit te stallen.

Kast op maat laten inmeten?

Wanneer je voor een schuifdeurkast op maat kiest of een kamer laat inrichten als inloopkast komt er veel bij kijken. Laat je daarom goed adviseren. Stel de indeling van je kast samen zoals jij dat wilt. Hangplek, legplanken, ladeblokken of een stropdassenrek? Jij bepaalt. En wanneer je jouw droomkast laat inmeten en monteren weet je zeker dat je jaren plezier hebt van de nieuwe kast en van jouw keuze.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Tips voor een unieke inrichting van je keuken

Bij de inrichting van jouw keuken is wat advies zeer welkom! Je wilt namelijk een keuken waar een prettige en gemoedelijke sfeer hangt. Wat...

Je huis goed en mooi beveiligen; zo doe je dat

Goed hang- en sluitwerk is essentieel om je woning te beveiligen tegen inbraak. Wist je dat je met sloten van de hoogste kwaliteit een...

Ben jij op zoek naar een massagestoel?

Een massagestoel is steeds belangrijker aan het worden. Niet alleen bij een particulier, maar zeker ook bij bedrijven. Er zijn dan ook steeds meer...