Typografie als kunst

Typografie is de kunst van het rangschikken, het ontwerpen en het wijzigen van een tekst om grafische, aantrekkelijke kunstafdrukken te produceren. Typografische prints zijn momenteel erg in de mode met nieuwe ontwerpen die zowat dagelijks worden geproduceerd, maar waarom zijn ze de afgelopen jaren zo populair geworden? Een deel van hun populariteit is te danken aan enkele populaire teksten, zoals de Keep Calm tekst. Andere redenen zijn de gedachten die mensen achter een tekst hebben voor een gelukkiger leven en een gezelligere sfeer bij het wonen. Deze gedachtegang is, samen met de trends in het interieurontwerp van de terugkeer naar vintage en retro ontwerpen, vaak terug te vinden op de muren van een huis.

Keep Calm typografie

Een zeer bekende typografische afdruk is diegene met de tekst “Keep Calm”. Origineel was de tekst “Keep Calm and Carry On”. Deze werd in 1939 door de Britse regering gemaakt om het moreel van het Britse publiek tijdens de oorlog te verhogen. Tijdens de oorlog werd het eigenlijk niet veel gebruikt, omdat deze poster veel breder werd gebruikt. Het werd herontdekt in 2000 en omdat het toen auteursrechtvrij was, werd het gereproduceerd op posters, T-shirts, mokken en vele andere vormen. Het is extreem populair geworden met veel enigszins verschillende varianten die door verschillende ontwerpers zijn gemaakt.

View this post on Instagram

Wabah Covid-19 makin merebak, tapi jangan panik. Tetap tenang, sebisa mungkin jangan keluar rumah, jaga kebersihan, dan yang paling penting, perkuat daya tahan tubuh. Gimana cara paling mudah untuk memperkuat daya tahan tubuh? Banyakin makan sayur! Sayur dan juga buah mengandung banyak vitamin yang dibutuhkan tubuh. Satu lagi, please ya dear shaliha, kalau ga penting-penting banget, diem aja di rumah yah. Yuk kita ikuti anjuran pemerintah untuk tinggal di rumah dulu sementara ini. Oiya, untuk sementara ini, Annisa BC tidak melayani treatment maupun konsultasi langsung ya. Konsultasi bisa tetap dilakukan secara online via WA. Silakan chat melalui no yang ada di link pada bio kami, langsung terhubung dengan dokter kok. Untuk pembelian produk secara langsung masih bisa dilayani, tapi disarankan untuk via Gojek atau kurir saja. Pengiriman ke luar kota tetap berjalan seperti biasa. Sedikit perubahan, jam buka sementara ini jam 09.00-15.00 ya. Yuk kita bersama-sama berdoa, agar wabah Covid-19 ini segera berlalu. . . ANNISA BEAUTY CARE Perawatan Kecantikan Khusus Wanita JL. Suruji no. 43 Kepanjen Info & reservasi WA 081222220797 (langsung terhubung dokter) Buka Setiap Hari Senin-Sabtu jam 9.00-15.00 Ahad Tutup Tanggal Merah tetap buka seperti biasa #annisabc #annisabeautycare #klinikkecantikan #skincare #cantik #beautyclinic #beauty #kepanjen #kepanjenhits #keepcalm #eatyourveggies #corona #covid_19 #coronavirus #socialdistancing #jagajarak #dirumahaja

A post shared by Annisa BC (@dr.vina_annisabc) on

Typografische afdrukken als kunst

Aantrekkelijk, opvallend, inspirerend, humoristisch, leuk, charmant, enzovoort. Typografische prints hebben de neiging om eenvoudig in ontwerp te zijn in die zin dat de tekst tegen een effen kleurblok is geplaatst, daarom werken ze goed als ze opgehangen worden in kaders tegen gewone muren of tegen het behang met bloemen of andere patronen.

Charmante prints

Zijn ze kunst? Ja, is het antwoord. Vaardigheid, design, talent, werk en humor worden ingezet wanneer een ontwerper een gezegde kiest om als print te gebruiken. Een typografische afdruk die wel eens terugkeert is vaak geïnspireerd door vrouwen of mannen die iets willen duidelijk maken. Dergelijke teksten maken een charmante print om op de muur naast de keukentafel, in de woonkamer, in de slaapkamer of in de hal te plaatsen.

Landen en geografische kaarten

Hoe zit het met de afdrukken van landen die momenteel zo populair zijn? Het zijn niet alleen kaarten die zijn ontworpen om ons te helpen onze geografie te kennen, maar ze zijn met grote vaardigheid uitgesneden en gezeefdrukt. Het zijn zeker kunstwerken voor elke muur.

Gebruik een slogan bij u thuis

Kies een slogan die je inspireert en door hem op een plek te hangen waar je hem vaak zult zien, zal hij je dagelijks inspireren. Er zijn er zoveel die je humeur, je nationaliteit, of je gevoel voor humor weerspiegelen. Typografische prints zien er geweldig uit in keukens, badkamers, gangen, slaapkamers, eetkamers, woonkamers en kinderkamers.

Typografische posters

Veel van de typografische posters worden in verschillende kleuren afgedrukt, zodat u een afgedrukte slogan kunt kiezen in een kleur die past bij uw interieurontwerp. Er bestaan geen excuses voor het hebben van geen humor of inspiratie op je muren.

Typografie voor kinderen

Typografische prints zijn er niet alleen voor volwassenen, want veel kinderen kunnen er ook van genieten. Velen doen een beroep op het gevoel voor humor van een kind om op die manier inspiratie op te doen.

Typografische prints

De meeste typografische prints hebben de neiging om ingelijst te verschijnen, maar omdat ze in standaardmaten beschikbaar zijn, is het gemakkelijk om een standaardformaat in een fotowinkel of in een winkel zoals Ikea te pakken. Daarom kun je een frame kiezen dat bij je individuele ontwerpschema past. Kies een typografische print of poster die je gevoel voor humor aanspreekt en geniet dagelijks van je favoriete teksten aan de muur.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Het creëren van een mooie en gezellige tuin

Het creëren van een mooie en gezellige tuin is een leuke bezigheid, maar het kan ook een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende elementen...

Wat kun je allemaal doen met grind?

Grind is een losse aaneenschakeling van rots fragmenten. Grind is een essentieel onderdeel van beton. Het grind helpt voorkomen dat het beton krimpt tijdens...

De geschiedenis van de leilinde

De leilinde, Tilia Europaea Pallida, heeft een rijke geschiedenis. Vroeger werden deze bomen langs boerderijen en landhuizen geplaatst. De leilinde kent erg goede eigenschappen. De...