Tips voor het behangen van je eetkamer

Het behang is momenteel erg modieus en het is vooral leuk in plaatsen zoals de woonkamer, de slaapkamer, de hal, de kinderkamer en uiteraard ook in de eetkamer. Waarom? Welnu, een behang voegt een bepaalde sfeer en warmte toe door zijn ontwerp en textuur. Het helpt om een kamer gezellig, bewoond en luxueuzer te laten voelen en ook creëert het de perfecte verrassing voor een maaltijd, een extra lange babbel met koffie na je maaltijd, alsook voor het creëren van de kamer waarin u wat meer tijd wilt doorbrengen.

Het juiste behang kiezen voor de eetkamer

Als je de eetkamer gaat behangen, moet je je enkele vragen stellen. Hier volgen enkele voorbeelden van vragen die je je kan stellen:

  • Hoe zorg je ervoor dat het behang dat je kiest geschikt is voor je eetkamer?
  • Hoe zorg je ervoor dat het behang de kamer niet zal overweldigen?
  • Wat doe je als je geen ruimte hebt om te dineren, maar als je een kleine ruimte op een open plek hebt of in de keuken?

Volg onze tips verder in dit artikel voor het krijgen van ideeën over hoe u die perfecte ruimte kunt bereiken.

Een deel van de muur behangen op de juiste plek

Als uw eethoek zich op een grote open plek of aan het ene uiteinde van de keuken bevindt, moet u een zone creëren om te dineren, in plaats van dat het lijkt alsof het een tafel en stoelen zijn in het midden van een groter gebied. Je kunt deze zone bereiken door een deel van de muur naast je eettafel te behangen. Je kunt dit op twee manieren doen. Eerst en vooral is het maken van een groot paneel een mogelijkheid. Dit doe je door het gebied van ongeveer de breedte van de tafel en de stoelen af te bakenen en met behulp van architraaf of houten lijstwerk een grote rechthoek te maken en hier vervolgens eenvoudig behang in te plaatsen. De lambrisering geeft het een mooie afwerking. U kunt ook behangpanelen gebruiken. Behangpanelen zijn individuele behangstroken die elk een eigen verhaal of ontwerp hebben. Ze kunnen afzonderlijk of in veelvouden worden gebruikt en u kunt behangpanelen mixen en matchen voor uw eigen individuele ontwerp.

Opletten met een overweldigend gevoel

Als de eetkamer klein is, kan een druk of een grootschalig behangontwerp overweldigend zijn. Behang een muur in je gekozen behang en houd de andere details eenvoudig en duidelijk, zodat ze niet allemaal om aandacht vechten en het niet te druk wordt. Laat het behang een warme en rustgevende functie zijn en zorg ervoor dat uw eettafelaccessoires in effen of coördinerende kleuren zijn. Als er nissen in de kamer zijn, kun je elk van de nissen behangen.

Een gezellige eetkamer ontwerpen met behang

Het behangen van de hele ruimte kan er fantastisch uitzien en het kan ervoor zorgen dat het die comfortabele, gezellige sfeer creëert om te dineren. Kies een behang met een klein ontwerp of eentje die licht is van kleur. Er bestaan verschillende soorten van behang die geschikt zijn voor eetkamers. Enkele voorbeelden daarvan zijn behangpapieren met bijvoorbeeld een ontwerp van kroonluchters, kandelaars of zelfs motieven met eten, een veggie behang, enzovoort. Wel moet je ervoor zorgen dat het ingetogen genoeg is om een eetkamer niet te overweldigen.

Behangen voor de eerste keer

Als je nog nooit eerder behang hebt gebruikt, is de eetkamer een mooie zone om in te beginnen. Wanneer het niet lukt, kan je gewoon opnieuw starten of dan kan je ook hulp vragen of zelfs een professionele behanger. Al is dat laatste wel een beetje duurder en moet het uiteraard ook in je budget passen.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Het belang van een professionele vloerverwijdering

Een vloer verwijderen lijkt misschien een eenvoudige klus, maar wie ooit heeft geprobeerd om dit zelf te doen, weet dat het een tijdrovende en...

De tuintrends om op jouw buitenruimte toe te passen

Je tuin is de fijnste plek om tijd door te brengen in deze tijd van het jaar, maar is jouw tuin ook een beetje...

Tips voor de verzorging en onderhoud van je vintage eetkamerstoel

Een vintage eetkamerstoel is veel meer dan alleen een zitplaats. Met de juiste stoel kan je de finishing touch geven aan de rest van...