10 eenvoudige doe het zelf tips om een ​​wijnrek te bouwen

Hou je van doe het zelf projecten? Zo ja, bouw dan je eigen wijnrek. Het biedt je een gemakkelijke manier om de verschillende wijnen die je hebt op te slaan en weer te geven. Bovendien is het bouwen van een wijnrek veel gemakkelijker dan je zou verwachten. Bovendien kunnen doe het zelf projecten je een hoop geld besparen, die je zou kunnen besteden aan het vergroten van je selectie wijnen. Hier volgen enkele eenvoudige tips om zelf een ​​wijnrek te bouwen.

Kies de grootte van het wijnrek dat je wilt bouwen

Wijnrekken kunnen in grootte variëren. Ze kunnen klein genoeg zijn om aan de muur in je huis te passen. Middelgrote wijnrekken passen gemakkelijk op gebieden zoals het aanrecht in de keuken, terwijl de grotere rekken op de grond kunnen staan. Hiervoor kan zelfs een gewone boekenplank of boekenkast gebruikt worden. Ze kunnen het grootste aantal flessen opslaan. Echter is niet alleen de keuken geschikt voor het bewaren van wijnflessen. De meeste mensen bewaren wijn in hun kelder. Als je echter over geen kelder beschikt in je huis, kan je ook de garage of een andere ruimte gebruiken, liefst eentje waar het koel is.

Maak een wijnrek die de flessen horizontaal houdt

Een volgende tip is om een wijnrek te bouwen die de flessen horizontaal houdt, maar waarom is dit belangrijk? Er zijn namelijk enkele voordelen aan verbonden. Ten eerste helpt dit om te voorkomen dat er stukjes vuil in de hals van de fles terecht komen. Als je de flessen horizontaal houdt, zorg je er ook voor dat de kurk van de fles nat blijft.

Bouw een wijnrek dat diep genoeg is

Je kan overwegen om wandrekken te kopen als je worstelt met doe het zelf projecten als deze. Zo niet, onthoud dan dat, hoe dieper het is, hoe minder de flessen eruit zullen steken. Dit maakt het rek steviger. Daarom is het belangrijk om een wijnrek te bouwen dat diep genoeg is.

Selecteer bepaalde sleuven voor een groot aantal flessen

Nadat je hebt besloten hoeveel flessen je wilt bewaren, moet je bepalen welk type sleuf je wilt gebruiken. De twee beste typen zijn de sleuf voor platte dozen en de sleuf voor gewone flessen. Dit soort van sleuven zijn ideaal, omdat je veel flessen in één sleuf kan bewaren. Als je probeert om het aantal flessen te maximaliseren dat je in een kleine ruimte kan bewaren, dan zijn dit soort van sleuven ideaal.

Sleuven die groot genoeg zijn

Overweeg voor het gemak sleuven die groot genoeg zijn voor een enkele fles. Vooral als je gemakkelijk en snel bij de wijnfles wilt geraken, is dit handig.

Schroef de gaten voordat je de schroeven installeert

Doe dit om te voorkomen dat het hout van het wijnrek barst terwijl je er gaten in boort.

Overweeg indien nodig om een wijnrek te kopen

Als je geen tijd hebt om je eigen wijnrek te bouwen, overweeg dan om het te kopen. Deze wijnrekken zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan stijlen, maten en flescapaciteiten.

Controleer of je wijnrek stevig is

Zorg er, met name bij het maken van sleuven voor meerdere flessen, voor dat het rek het gewicht van alle flessen tezamen kan dragen.

Gebruik het juiste hout als de wijn in een kelder staat

Heel belangrijk is dat je het juiste hout gebruikt, vooral als de wijn in een kelder staat. Dit voorkomt dat het hout gaat rotten of dat er een bepaalde schimmel op komt.

Voeg extra sleuven toe aan je wijnrek voor glazen

Als je nog meer ruimte wilt besparen, voeg dan nog extra sleuven toe aan je wijnrek waarop je de wijnglazen kan bewaren.

Een van de meest praktische wijnrekken blijft een schitterende wanddecoratie. Als je echter een doe het zelf fan bent, probeer er dan zelf een te bouwen!

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Het creëren van een mooie en gezellige tuin

Het creëren van een mooie en gezellige tuin is een leuke bezigheid, maar het kan ook een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende elementen...

Wat kun je allemaal doen met grind?

Grind is een losse aaneenschakeling van rots fragmenten. Grind is een essentieel onderdeel van beton. Het grind helpt voorkomen dat het beton krimpt tijdens...

De geschiedenis van de leilinde

De leilinde, Tilia Europaea Pallida, heeft een rijke geschiedenis. Vroeger werden deze bomen langs boerderijen en landhuizen geplaatst. De leilinde kent erg goede eigenschappen. De...