Een babywieg voor de kinderkamer bouwen

Wanneer je je voorbereidt op een nieuwe baby, kan het proces van het verzamelen van alle benodigde apparatuur en meubels overweldigend zijn. Terwijl iedereen een park, een baby kleerkast en commode koopt, is een van de over het hoofd geziene stukken, die een redder in nood kan zijn, de wieg. Een wieg is de tijdelijke slaapmand of bedje voor je pasgeboren baby. Hoewel je een wieg kan kopen bij de meeste grote babywinkels, kan je deze ook zelf thuis maken. Vooral als je houdt van doe het zelf, is het zeker iets wat je zelf kan maken.

Waarom je eigen babywieg maken?

Je vraagt je misschien af waarom, als winkels ze verkopen, je je zou willen bekommeren om je eigen wieg te maken. Het antwoord is simpel. Als je geld wilt besparen en een unieke wieg wilt creëren die past bij het decor van de kinderkamer, dan is het maken van je eigen wieg de enige manier. Het geeft je niet alleen de mogelijkheid om het decor van de kinderkamer te accentueren, maar het is ook leuk om iets speciaals voor de baby te maken.

De basisbenodigdheden voor het maken van een babywieg

Wanneer je klaar bent om ermee te beginnen, moet je enkele basisbenodigdheden verzamelen. Het belangrijkste stuk is de eigenlijke mand die zal dienen als het wiegframe. Het kan een grote open ovale mand zijn van een ambachtelijke winkel, of zelfs een sterke en stevige wasmand. De sleutel is om ervoor te zorgen dat de onderkant van de mand die je selecteert, extreem stevig is en goed wordt ondersteund. Als je de mand eenmaal hebt, heb je ambachtelijk schuim nodig dat goed in de bodem past, alsook een wiegvel en stof om over de zijkanten van de mand te draperen. Een naald, draad en een aantal mooie linten zullen het project helpen voltooien.

Je wieg maken

Snijd het schuim op die manier zodat het goed aansluit op de bodem van de wieg. Er mogen geen openingen zijn tussen het schuim en de zijkanten van de mand. Verwijder het schuim en leg de wieg eromheen. Afhankelijk van de grootte van de mand en de grootte van het laken, moet je mogelijk het laken eronder aan elkaar naaien om ervoor te zorgen dat het stevig op het schuim zit. Je wilt natuurlijk niet dat de baby het laken los trekt.

De afwerking van de babywieg

Terwijl het schuim eruit is, lijn je de stof uit die je wilt gebruiken voor de zijkanten in het midden van de onderkant van de mand. Lijm de stof indien mogelijk heet op de mand. Maak het materiaal glad en plaats het met folie bedekte schuim in de bodem. Trek het materiaal strak tegen de zijkanten van de wieg en naai het, of lijm het, aan de buitenkant van de mand. Wikkel een groot stuk lint rond de buitenkant van de mand, ongeveer drie centimeter vanaf de bovenkant en knoop het stevig vast om het materiaal op zijn plaats te houden. Je kan ook het lint op de mand en het materiaal naaien voor extra veiligheid. Nogmaals, het doel is om te voorkomen dat het materiaal loskomt en de baby bedekt.

Een babywieg in stijl

Met het materiaal dat op zijn plaats zit en het malse comfort van het schuim, is je mandje klaar voor de baby. Neem de tijd om ervoor te zorgen dat de stof zeer stevig aan de mand is bevestigd om ongelukken te voorkomen. Houd de wieg en je slapende baby bij je terwijl je in stijl door het huis reist. Vervolgens kan je nog een mooie lakentje of een leuke slaapzak in de wieg leggen, om je baby lekker warm te houden.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Zo verbind je woning en tuin met elkaar

Een huis is niet compleet zonder een prachtige tuin. Een tuin is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur,...

Extra opslagruimte nodig? Huur een kleine opslagruimte in Den Bosch

Een opslagruimte huren kan een geweldige oplossing zijn wanneer je extra ruimte nodig hebt voor het opslaan van je spullen, of het nu gaat...

Het creëren van een mooie en gezellige tuin

Het creëren van een mooie en gezellige tuin is een leuke bezigheid, maar het kan ook een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende elementen...