Elektrische stopcontacten vervangen is een fluitje van een cent

Als het gaat om thuisreparatie, zijn er enkele projecten die gemakkelijk zijn en andere projecten die een beetje meer vaardigheid vereisen. Het vervangen van stopcontacten moet, hoewel dit relatief eenvoudig is, alleen worden gedaan als je je vol vertrouwen voelt en comfortabel met elektriciteit werkt. Elektriciteit is uiterst gevaarlijk en kan dodelijk zijn als je je niet aan de juiste veiligheidsmaatregelen houdt. Als je het niet prettig vindt om het zelf te doen, huur dan een professionele elektricien of klusjesman in om de stopcontacten voor jou te vervangen. Als je er echter zeker van bent dat je de klus kan voltooien, zijn er enkele snelle en eenvoudige stappen die je kan volgen om de reparatie gemakkelijk uit te voeren.

De benodigdheden voor het vervangen van een stopcontact

Voordat je begint met het uitschakelen van de stroom of met het losschroeven van de elektrische plaat, neem je de tijd om alles te verzamelen wat je nodig hebt. Je hebt een geïsoleerde platte schroevendraaier, draadscharen, een spanningsmeter, een nieuw stopcontact en mogelijk een met een camera uitgeruste mobiele telefoon of digitale camera nodig. Van zodra je alles hebt wat je nodig hebt, is het tijd om te beginnen.

Stroomonderbrekers

De allereerste stap bij elk type elektrisch werk is om ervoor te zorgen dat de stroom is uitgeschakeld. Schakel de stroomonderbreker uit naar de uitlaat die je gaat repareren. Als je niet zeker weet welke onderbrekers de stroom naar die schakelaar uitschakelen, schakel je de stroom naar het hele huis uit. Het zal slechts ongeveer een half uur uit zijn, dus voedsel zal niet bederven als de koelkastdeuren gesloten blijven. Het is beter om veilig te zijn dan genezen, vooral als het gaat om elektriciteit. Nadat de stroomonderbrekers zijn uitgeschakeld, test je de stroom in het stopcontact door slechts een klein deel van de spanningsmeter draad in de kleine kant van het stopcontact te steken om te controleren of er geen stroom doorkomt.

Het oude stopcontact verwijderen

Het verwijderen van het oude stopcontact is eenvoudig. Gebruik de schroevendraaier om de elektrische plaat van de muur te schroeven. Verwijder de uitlaat door deze uit de doos aan de boven- en onderkant los te schroeven. Trek het voorzichtig van de muur en let op dat je de draden niet losmaakt. Maak desgewenst een foto van de draden zoals ze zijn bevestigd, zodat je gemakkelijker kan onthouden hoe ze opnieuw op de nieuwe uitgang moeten worden aangesloten. Schroef vervolgens de draden uit de oude uitlaat.

Nieuwe uitlaat

Van zodra de oude uitlaat is losgekoppeld, is het tijd om de nieuwe aan te sluiten. Je start hiermee door de aardedraad aan de uitgang te bevestigen. Bevestig vervolgens de witte draad. Als er nog andere draden zijn, bevestig deze dan. Plaats de uitlaat terug in de muur en zorg ervoor dat de aardedraad niet in de knoop raakt of de andere draden raakt.

Terug op zijn plaats

Schroef het stopcontact terug in de schakelkast met behulp van de schroeven aan de boven- en onderkant van het stopcontact. Plaats het deksel op het stopcontact en schroef het vast. Schakel ten slotte de stroomonderbreker weer in en test het stopcontact door een lamp of een ander apparaat aan te sluiten waarvan je weet dat het goed werkt.

Als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, is het vervangen van een stopcontact niet moeilijk. Vergeet niet om veiligheid voorop te stellen en om je tijd te nemen. Niets is belangrijker dan je persoonlijke veiligheid. Als je een echte doe het zelver bent, dan kan je zeker proberen om dit zelf te vervangen. Wanneer je echter niet helemaal zeker bent, is het beter om je te laten bijstaan door een professional.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Het belang van een professionele vloerverwijdering

Een vloer verwijderen lijkt misschien een eenvoudige klus, maar wie ooit heeft geprobeerd om dit zelf te doen, weet dat het een tijdrovende en...

De tuintrends om op jouw buitenruimte toe te passen

Je tuin is de fijnste plek om tijd door te brengen in deze tijd van het jaar, maar is jouw tuin ook een beetje...

Tips voor de verzorging en onderhoud van je vintage eetkamerstoel

Een vintage eetkamerstoel is veel meer dan alleen een zitplaats. Met de juiste stoel kan je de finishing touch geven aan de rest van...