Een kinderkamer inrichten met kindermeubels

Als het gaat om het decoreren van een ruimte voor kinderen, zijn er veel verschillende stijlen en opties beschikbaar. Meubel- en speelgoedfabrikanten realiseren zich dat ouders en decorateurs kleine meubelen willen die goed werken voor kinderen, in de stijlen die leuk zijn en die ook op kinderen zijn gericht. Met de toestroom van nieuwe stijlen en materialen die er tegenwoordig beschikbaar zijn, kan het moeilijk zijn om de keuzes te beperken. Als u verschillende soorten meubels overweegt voor de slaapkamer of voor de speelkamer van uw kind, houd dan rekening met de onderstaande punten. Ze kunnen u misschien geld besparen en ze kunnen misschien ook uw leven gemakkelijker maken.

Kunststof meubels voor kinderen

Laat je niet afschrikken door het idee van plastic meubels. Het hedendaagse kunststof kindermeubilair is stijlvol, modern en zeer duurzaam. Er zijn duidelijke uitzonderingen, dus zorg ervoor dat u de kwaliteit van de constructie controleert voordat u het koopt. Een van de duidelijke voordelen van kunststof meubelen is dat het extreem gemakkelijk schoon te maken is. Een simpele vochtige doek of een gewone doek kan de meeste gemorste vloeistoffen van dit materiaal verwijderen. Wees bij hardnekkig vuil niet bang om een ​​beetje zeep en wat water te gebruiken om de meubels schoon te maken. Goed gemaakte plastic meubels zijn ook duurzaam genoeg om vele jaren mee te gaan en ze zijn voor veel kinderen geschikt. Controleer indien mogelijk of de plastic onderdelen geen schadelijke chemicaliën bevatten. Veel veilige kunststoffen zullen zelfs op hun etiket vermelden dat ze chemisch veilig zijn.

Gestoffeerde meubels voor de kinderkamer

Wil je kleine prinses een zachte schommelstoel zoals mama er eentje heeft? Zo ja, koop dan een gestoffeerde stoel speciaal voor haar. Ligstoelen en fauteuils in een klein formaat zijn verkrijgbaar in de meeste gespecialiseerde kindermeubelwinkels en in enkele grotere warenhuizen of megastores. Ze zijn meestal duurder dan plastic meubelstukken, maar ze hebben ook een bepaalde charme die niet kan worden gedupliceerd in zelfs de schattigste plastic meubels. Ook zijn ze in de meeste gevallen steviger dan de meubels in plastiek en bezitten ze dus meer kwaliteit Controleer op duurzame stoffen die vlek- en brandwerend zijn voor veiligheid en ook voor uw eigen onderhoudsgemak.

Natuurlijke houten meubelen

Een andere optie voor meubels van klein formaat is om natuurlijke houtstukken te gebruiken. Veel ambachtelijke winkels hebben onafgewerkte houten stukken die naar wens kunnen worden geverfd of geglazuurd. Dit is vooral goed als u een stuk met de naam van uw kind wilt personaliseren of wanneer u het in haar favoriete kleuren wilt schilderen. Het voordeel van dit type meubelen is dat je precies weet waar het van gemaakt is en dat je er zeker van kan zijn dat het geen schadelijke kunststof componenten bevat. Het nadeel is dat, hoewel meubels van natuurlijk hout erg aantrekkelijk kunnen zijn, het niet altijd de meest comfortabele meubels zijn om op te zitten of om mee te spelen. Een handgemaakt of gekocht gewatteerd kussen kan echter snel een harde stoel elimineren.

Het juiste meubelstuk in klein formaat

Als u op zoek bent naar precies het juiste meubelstuk in klein formaat, moet u al uw beschikbare opties verkennen. Er zijn veel verschillende soorten stukken die hetzelfde doel dienen, maar dit op drastisch verschillende manieren. Kies de meubelstukken die het meest comfortabel zijn voor uw kind en die het beste bij u thuis passen. Het is belangrijk dat de meubels passen bij de stijl van de ruimte, maar ook dat uw kind alles goed kan nemen uit de kast en uiteraard ook goed kan zitten in de stoelen of eventuele zetels in de kamer. Je kind mee laten kiezen, geeft een nog plezieriger gevoel!

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Het belang van een professionele vloerverwijdering

Een vloer verwijderen lijkt misschien een eenvoudige klus, maar wie ooit heeft geprobeerd om dit zelf te doen, weet dat het een tijdrovende en...

De tuintrends om op jouw buitenruimte toe te passen

Je tuin is de fijnste plek om tijd door te brengen in deze tijd van het jaar, maar is jouw tuin ook een beetje...

Tips voor de verzorging en onderhoud van je vintage eetkamerstoel

Een vintage eetkamerstoel is veel meer dan alleen een zitplaats. Met de juiste stoel kan je de finishing touch geven aan de rest van...