Het interieurontwerp van een thuiskantoor

Steeds meer eigenaren van kleine bedrijven en freelancers gebruiken hun huis als een plek om te eten, om uit te rusten, om te slapen en om tijd door te brengen met familieleden. Het is de ideale werkplek geworden, een plek waar u kunt ontspannen terwijl u streeft naar deadlines of waar u belangrijke klanten vermaakt. De populariteit van het thuiskantoor is sinds het begin van de eeuw gestegen, voornamelijk dankzij de inspanningen van beginnende ondernemers om problemen van gemak en bruikbaarheid op te lossen in het licht van het toenemende wegverkeer en een uitdagende markt.

View this post on Instagram

Herken je dat? Ik scroll regelmatig door mijn Insta foto's om terug te denken aan al die bijzondere momenten. Best jammer eigenlijk dat mijn telefoon vol staat met mooie momenten waar ik niks mee doe. Dus toen @ixxiyourworld vroeg om er een wanddecoratie van te maken ging ik daar graag op in. Tadaaa… sinds vandaag hangt deze wall of fame van Charlie Fay in ons thuiskantoor. De nieuwe IXXI Mini heeft kaartjes van 10 x 10 cm (ipv 20cm), perfect voor lekker veel snapshots. Het is nu een overzicht van Charlie's eerste 4 maanden maar ik kan super makkelijk nieuwe foto's toevoegen zonder dat ik deze ixxi van de muur hoef te halen 🙂 #Ixxiyourworld #Sannycollab #homeoffice #thuiskantoor #muurdecoratie

A post shared by Sanny zoekt Geluk (@sannyzoektgeluk) on

Een nette en goed georganiseerde werkruimte

Voor individuen die hebben besloten om de overstap te maken naar een thuisbedrijf, is het directe doel meestal om de werkruimte zo netjes en zo georganiseerd mogelijk te maken zonder aan comfort in te boeten. Net als elk ander deel van het huis, moet het thuiskantoor worden uitgerust met precies de juiste hoeveelheid meubels voor het beoogde doel, een goede verlichting en geschikte decoratieve armaturen. In tegenstelling tot andere woonruimtes is de belangrijkste zorg bij het plannen van de lay-out eerder efficiëntie dan schoonheid.

Eenvoudige decoratieve stukken

Afgezien van meubels, kan de aanwezigheid van eenvoudige decoratieve stukken zoals grote wanddecoraties de professionele uitstraling van de kamer aanzienlijk verbeteren. Het is bijvoorbeeld zeer geschikt om een ​​olieverfschilderij van een zeegezicht boven een zwartleren bank te hangen waarop potentiële klanten kunnen zitten terwijl u een goed voorbereide productpresentatie geeft. Het is ook acceptabel en trendy om een ​​antieke bureaulamp bovenop het massief houten bureau te plaatsen om de ultramoderne uitstraling van een personal computer uit het ruimtetijdperk in evenwicht te brengen. Verlichting moet voldoende zijn om vermoeide ogen te voorkomen, maar het kan ook worden gedempt om een ​​ontspannend gesprek te vergemakkelijken wanneer dat nodig is.

Moderne thema’s in een modern thuiskantoor

In vergelijking met meer traditionele opstellingen zijn modernistische thema’s de norm geworden. De strakke en trendy lijnen creëren niet alleen een indruk van intelligentie en scherpte, maar ze brengen ook een gevoel van dynamiek, progressiviteit en objectiviteit over. Als het gaat om muurverf of behang, hebben gedempte tinten over het algemeen de voorkeur, omdat luide of levendige kleuren het werk kunnen afleiden. Kalme en rustgevende kleuren zoals lichtgroen of blauw helpen ook om de kamer te verlichten zonder dat ze kleiner lijken.

Kantoor ergonomie

Kantoor ergonomie is ook een van de belangrijkste overwegingen bij het plannen van het ontwerp van een thuiskantoor, aangezien een thuiswerker het grootste deel van de dag nog steeds achter het bureau blijft. Omdat veel telewerkers een fatsoenlijk inkomen verdienen door thuis te werken, vormen de kosten van de apparatuur en het meubilair zelden een probleem. Daarom is het niet ongebruikelijk om geïmproviseerde kantoorkamers te vinden met ergonomisch ontworpen stoelen en meubels, naast de grote wanddecoraties en een fijn tapijt.

Uitdagend en leuk

Ondanks de zorgvuldige planning, kan het werken aan een interieurontwerp voor een kantoor zowel uitdagend als leuk zijn. De voordelen zijn talrijk en gemotiveerd door het idee dat iemands kantoor de doelstellingen, de idealen en de identiteit van zijn bedrijf vertegenwoordigt. Men kan hiermee in korte tijd gemakkelijk een werkbaar plan maken. Het feit dat de binnenhuisarchitect de details van zijn eigen huis al beter kent dan wie dan ook, maakt het werk alleen maar gemakkelijker. Wel moet je er altijd rekening mee houden dat een thuiskantoor nog altijd dient om te werken. Verwijder daarom alle zaken die niet bevorderlijk zijn voor uw werk. U mag zich namelijk niet afgeleid voelen, want het is de bedoeling dat uw thuiskantoor productief is en dat u het werk op een goede manier uitvoert, in een zakelijke en professionele setting.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Het creëren van een mooie en gezellige tuin

Het creëren van een mooie en gezellige tuin is een leuke bezigheid, maar het kan ook een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende elementen...

Wat kun je allemaal doen met grind?

Grind is een losse aaneenschakeling van rots fragmenten. Grind is een essentieel onderdeel van beton. Het grind helpt voorkomen dat het beton krimpt tijdens...

De geschiedenis van de leilinde

De leilinde, Tilia Europaea Pallida, heeft een rijke geschiedenis. Vroeger werden deze bomen langs boerderijen en landhuizen geplaatst. De leilinde kent erg goede eigenschappen. De...