Perfecte kleurcombinaties voor een roze kinderkamer

Roze is een zeer vrouwelijke tint, die over de hele wereld vaak wordt gezien als de beste keuze voor de slaapkamer van je babymeisje, maar het kan de kamer gemakkelijk volledig overweldigen als het niet in evenwicht is met andere tinten. Er zijn tientallen kleuren die werken, maar het vinden van de perfecte kleurcombinaties voor een roze kinderkamer is vaak een kwestie van smaak. Je gevoel voor stijl is de doorslaggevende factor om de vele kleuren te elimineren die prima zijn om dat gevoel te krijgen die absoluut perfect is voor de ruimte van je kleine meisje.

Klassiek wit gebruiken

Een van de meest populaire kleurcombinaties in een roze kinderkamer is wit, vooral witte meubels of beddengoed, omdat de kleuren zo vrouwelijk en eenvoudig samen zijn. Het biedt een rustgevende, vredige omgeving voor je kleintje in tinten die ze later zou kunnen houden, en deze klassieke combinatie gaat nooit uit de mode. Sterker nog, elk jaar keren meer vrouwen terug naar roze en wit dan andere mogelijkheden. Deze combinatie is zonder enige twijfel populair voor elke leeftijd.

Basic zwart contrasteert goed

Een andere zeer populaire keuze is een basis zwart dat heel goed contrasteert met het meisjes roze om een ​​moderne, eigentijdse roze kinderkamer te creëren. Je kunt wit toevoegen voor een accentkleur om het zwart op te splitsen, vooral als het meubilair zwart is, maar de muren roze zijn en om ook wat diepte toe te voegen aan de kinderkamer. Een beetje wit geeft de kamer een op maat gemaakte look zonder de aandacht te trekken van de zwarte en de roze kleurencombinatie.

Bruine tinten in combinatie met roze

Bruin is een andere veel voorkomende keuze als aanvulling op roze in de kinderkamer van een babymeisje of in de slaapkamer van een klein meisje. Er zijn veel bruintinten die er prachtig uitzien in combinatie met roze, waaronder de meeste houtafwerkingen, kaki en chocoladebruin. Vermijd degenen met een sterke rode ondertoon, zoals een kersenkleur, om te voorkomen dat er te veel energie wordt geïntroduceerd op een plek die is ontworpen om te slapen. Gebruik een tegenovergestelde methode om de juiste bruintint te bepalen om te coördineren met roze. Dat wil zeggen dat, als u het kleur pastel roze met chocoladebruin gebruikt, dat u dan ook een diep roze kleur kan gebruiken in combinatie met een kaki of lichtbruine tint.

Zachte paarse tinten

Hoewel de meeste paarse tinten goed samen gaan met roze, is het het beste om pastelkleuren in paarse tinten te kiezen, omdat ze het beste zullen gaan met zachte roze tinten en andere kleuren in de kinderkamer. Paars met sterk rood kan botsen met sommige roze tinten en die met sterk blauw zijn mogelijk te donker. De perfecte paarse kleur als aanvulling op een roze kinderkamer zijn de lichtste, zachtste tinten en witte of houten afwerkingen zijn de beste ondersteunende accentkleuren.

Blauw en groen als mannelijke kleuren

Er is niets dat zegt dat je de meer mannelijke tinten, zoals groen of blauw, niet kunt gebruiken als aanvulling op een zeer vrouwelijke roze kinderkamer. Zoals de meeste pasteltinten, zijn zowel blauw als groen sekseneutraal en vormen ze prachtige complementaire tinten als je accessoires hebt om ze aan elkaar te knopen. Als je bijvoorbeeld een wandkleed hebt met pasteltinten en roze, kun je wegkomen door deze rustgevende tinten ook in andere delen van de kamer toe te voegen.

De juiste kleuren kiezen

Welke kleur je ook kiest om te combineren met roos, houd er altijd rekening mee dat een slaapkamer rustgevend moet zijn. Zeker voor kinderen is het erg belangrijk om tot rust te komen. Kies daarom geen felle kleuren die met elkaar vloeken.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Hoe maak je een lichtplan voor led verlichting?

Een goede verdeling van de verlichting in je huiskamer maakt de ruimte extra sfeervol. Toch heb je, behalve sfeerverlichting, ook een paar praktische lichtpunten...

Zo verbind je woning en tuin met elkaar

Een huis is niet compleet zonder een prachtige tuin. Een tuin is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur,...

Extra opslagruimte nodig? Huur een kleine opslagruimte in Den Bosch

Een opslagruimte huren kan een geweldige oplossing zijn wanneer je extra ruimte nodig hebt voor het opslaan van je spullen, of het nu gaat...