Spiegels in een baby of kinderkamer

Baby’s houden gewoon van de visuele stimulatie van beelden die in een spiegel worden gereflecteerd, dat is een feit. Of de spiegel nu aan de muur wordt gehangen of deel uitmaakt van een wiegaccessoire, baby’s kunnen zich urenlang vermaken door naar hun eigen spiegelbeeld te kijken. Veiligheid is natuurlijk van het grootste belang bij het kiezen van een decoratie accessoire voor de kinderkamer. Gelukkig zijn er onbreekbare spiegels op de markt die een perfecte keuze kunnen zijn bij het inrichten van de babykamer.

Het belang van veiligheid bij het kiezen van een verzorgingsspiegel

Kies bij het kopen van een spiegel voor de babykamer altijd een spiegel die onbreekbaar is. Dit is een goede veiligheidstip om te volgen, zelfs als de spiegel stevig aan de muur is bevestigd. Een standaardspiegel kan immers versplinteren, waardoor er gevaarlijke glasscherven kunnen ontstaan. Het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen door een spiegel te kiezen die niet breekt, zelfs niet als deze per ongeluk wordt gestoten. Gelukkig zijn er veel soorten onbreekbare spiegels verkrijgbaar, waardoor het gemakkelijk is om er een te kiezen die perfect is voor de kamer van je baby. Onbreekbare spiegels zoals die van acryl zijn net zo reflecterend als een glazen spiegel, terwijl ze veel veiliger zijn.

Spiegelaccessoires kiezen voor de kinderkamer

Je vindt tal van spiegelende kinderkamer accessoires om uit te kiezen bij het inrichten van de kamer van je baby. Sommige wiegjes hebben zelfs onbreekbare spiegels die in het hoofdeinde of het voeteneinde van de wieg zijn ingebouwd, wat een baby veel amusement kan bieden. Er zijn ook activiteitenborden voor wiegjes die aan de binnenkant van de wiegrail kunnen worden opgehangen, inclusief spiegelaccessoires. Een wiegmobiel met onbreekbare reflecterende stukken kan ook heel leuk zijn als hij boven de wieg hangt. Zelfs een eenvoudige wandspiegel kan effectief werken in de kinderkamer. Naast het creëren van een leuk reflecterend oppervlak voor het vermaak van de baby, voegt een spiegel ook licht toe aan de kamer. Wandspiegels kunnen een kamer ook groter laten lijken dan het in werkelijkheid is, waardoor de grootte van de kinderkamer visueel wordt vergroot.

Leuk gespiegeld speelgoed

Naast decoratieve kamer accessoires vind je ook babyspeelgoed met onbreekbare spiegels en reflecterende oppervlakken in hun algehele ontwerp. Baby’s spelen gewoon graag met dit speelgoed, omdat ze er hun eigen weerspiegeling in kunnen zien. Hun reflecterende eigenschappen kunnen dit speelgoed interactiever en boeiender maken.

Creëer een leuke speelruimte met spiegels

Aan de muur van de kinderkamer kunnen grote onbreekbare spiegels worden gehangen om een ​​fascinerende speelruimte voor elke baby te creëren. Hang de spiegels laag genoeg zodat ze zichtbaar zijn, zelfs als ze over de vloer kruipen. Een grote spiegel aan de voor- of achterkant van de kinderdeur kan ook een geweldige aanvulling op de kamer zijn. Zorg er echter altijd voor dat alle deur- of wandspiegels onbreekbaar zijn en dat ze stevig aan de muur zijn bevestigd om mogelijke ongelukken te voorkomen. Peuters kunnen ook veel plezier hebben met een grote muur- of buitenspiegel, omdat vinyl raamstickers erop kunnen worden gebruikt om extra visueel belang te creëren. Als uw kind echter de neiging heeft om voorwerpen in de mond te stoppen, zorg er dan voor dat alle decoraties op een veilige hoogte blijven. De veiligheid van uw kind is natuurlijk van het allergrootste belang.

Een bron van plezier voor uw baby

Een spiegel is een simpele en blijvende manier waaraan uw baby heel veel plezier heeft. Ook grotere kinderen houden van één of meerdere spiegels in hun kamer. Een meisje dat verkleed is in een prinses, zal zichzelf bijvoorbeeld ook erg graag bewonderen in de spiegel op haar slaapkamer.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Tips voor een unieke inrichting van je keuken

Bij de inrichting van jouw keuken is wat advies zeer welkom! Je wilt namelijk een keuken waar een prettige en gemoedelijke sfeer hangt. Wat...

Je huis goed en mooi beveiligen; zo doe je dat

Goed hang- en sluitwerk is essentieel om je woning te beveiligen tegen inbraak. Wist je dat je met sloten van de hoogste kwaliteit een...

Ben jij op zoek naar een massagestoel?

Een massagestoel is steeds belangrijker aan het worden. Niet alleen bij een particulier, maar zeker ook bij bedrijven. Er zijn dan ook steeds meer...