Een slaapkamer rond een rond bed inrichten

Het bed is meestal het middelpunt in een moderne of traditionele slaapkamer en het zal vaak het eerste zijn waar iemand naar kijkt wanneer ze een slaapkamer in uw huis binnenlopen, ongeacht of het de master slaapkamer is, een logeerkamer of zelfs een slaapkamer van het kind. Een rond bed is een stijlvol alternatief voor een traditioneel bed en maakt een uniek statement in elke slaapkamer. Je kunt leuke en interessante looks creëren wanneer je een slaapkamer rond een rond bed decoreert. Laten we hierover een paar ideeën onderzoeken.

Het vintage thema

Omdat een rond bed iets bijzonders is, heb je wat ruimte om te spelen met de decoraties in de rest van de kamer. Je kunt hierbij voor een aantal vintage of antieke stukken kiezen, zoals antieke of ouderwetse reclameposters en ingelijste prints uit vervlogen jaren. Het is een uitgelezen kans om oude familiefoto’s in te lijsten en collages van natuurfoto’s te maken. Alles wat bij het buitengewone bed past, komt in aanmerking om bij de slaapkamer te plaatsen. Breng de look samen met beddengoed, de kussens en de raambekleding die past bij het tijdperk en de stijl van de accenten en de accessoires die voor de kamer zijn gekozen.

Het retro thema

Net als bij een vintage thema, kun je de kamer inrichten met een look die uit de jaren 1960 en 1970 komt. Dit is natuurlijk ook mogelijk wanneer je een rond bed aan je slaapkamer toevoegt. Het retro thema is erg populair voor zowel tieners als volwassenen. Het kan een speelse toevoeging zijn aan een huis, vaak kan het gebruikt worden als tienerkamer, als logeerkamer of als themakamer in plaats van de gemiddelde hoofdslaapkamer of mastersuite. Er zijn veel toevoegingen mogelijk bij het retro thema, van oude meubels tot lavalampen, maar je kunt zeker en vast heel creatief en kleurrijk zijn met een rond bed en decoratieve accenten.

Geometrische vormen

Als u een modern, eigentijds thema rond een rond bed wilt, overweeg dan om geometrische vormen als thema te gebruiken in de slaapkamer met een rond bed. Gordijnen en beddengoed moeten dezelfde of vergelijkbare vormen hebben, maar u kunt de kamer verenigen rond een specifieke vorm of een kleur om samenhang in het ontwerp te brengen. U kunt het geometrische thema als basis gebruiken en dit vervolgens verenigen met concentrische cirkels rond het ronde bed om bijvoorbeeld alles aan elkaar te binden. Het toevoegen van een tweede verbindende factor, zoals de kleur of de textuur, helpt de kamer een goed ontworpen look te geven die terugkomt van de vorm van het bed tot de accenten en het decor in de hele ruimte.

Een eclectische stijl

Sommige mensen zijn net geboren met liefde voor een eclectische ontwerpstijl en hebben een talent voor het combineren van meubels en accenten uit verschillende stijlen. Dit is een geweldige manier om het probleem van het inrichten van een slaapkamer rond een rond bed op te lossen, en je kunt heel creatief worden met een eclectisch palet met kleuren, patronen, vormen, texturen en stijlen. Omdat zoveel decoratiemogelijkheden niet zo goed passen bij een rond bed, is de eclectische stijl misschien de perfecte optie om te decoreren rond elk vreemd gevormd meubelstuk.

Een kamer inrichten met een rond bed

Als je een rond bed hebt en je wilt je kamer inrichten, moet je dus een beetje creatief zijn. Je kan verschillende stijlen met elkaar combineren, maar alles moet gewoon bij elkaar passen. Niet alleen de kleuren moeten bij elkaar passen, maar ook de meubels en de accessoires. Ga dus uit van je gevoel en als jij vindt dat het klopt, dan is de inrichting van je slaapkamer met rond bed zeker geslaagd!

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Het belang van een professionele vloerverwijdering

Een vloer verwijderen lijkt misschien een eenvoudige klus, maar wie ooit heeft geprobeerd om dit zelf te doen, weet dat het een tijdrovende en...

De tuintrends om op jouw buitenruimte toe te passen

Je tuin is de fijnste plek om tijd door te brengen in deze tijd van het jaar, maar is jouw tuin ook een beetje...

Tips voor de verzorging en onderhoud van je vintage eetkamerstoel

Een vintage eetkamerstoel is veel meer dan alleen een zitplaats. Met de juiste stoel kan je de finishing touch geven aan de rest van...