Stappen voor het ontwerpen van een perfecte tuin

Een tuinontwerp is niet alleen het vermogen om een ​​geïllustreerd plan te maken, hoewel dit een van de vele resultaten is van het tuinontwerpproces en misschien wel het meest opwindende. De rol van een tuinontwerper is het vinden van creatieve, praktische oplossingen voor de vele technische uitdagingen van een buitenruimte. Een goede tuinontwerper kan een tuin maken die bruikbaar en geschikt is voor een specifieke set van vereisten, maar die ook mooi is en een plezier om tijd in door te brengen.

Een tuinontwerp maken

Er is veel training en ervaring vereist om te begrijpen hoe u de juiste verhouding tussen massa en leegte kunt verkrijgen in een tuinontwerpschema, of hoe u ritme kunt creëren in een tuinontwerp, of hoe u het beste met vormen werkt om ervoor te zorgen dat de tuin mooi in elkaar stroomt en comfortabel aanvoelt.

Beslis over de vereisten van de tuin

Alvorens esthetiek te overwegen, is het noodzakelijk om de praktische vereisten voor de tuin te begrijpen, zoals: hoe deze zal worden gebruikt, door wie de tuin wordt gebruikt en wie voor het onderhoud ervan zal zorgen. Het beantwoorden van een reeks vragen is de beste manier om tot de vereisten te komen. Enkele voorbeelden van dergelijke vragen zijn:

  • Hoeveel tijd is er beschikbaar om voor de tuin te zorgen?
  • Zal een professioneel tuinbedrijf de tuin onderhouden?
  • Wordt de tuin gebruikt door huisdieren en / of kinderen?
  • Moet de tuin geschikt zijn voor oudere en / of gehandicapte mensen?
  • Moet de tuin geschikt zijn voor gebruikers met mobiliteitsproblemen?
  • Wordt de tuin gebruikt om te eten en te entertainen?
  • Hoeveel mensen zullen de tuin tegelijkertijd gebruiken?
  • Enzovoort …

Het doel is om te komen tot een eisenlijst die de basis vormt van het ontwerpproces.

Raak geïnspireerd

Ervaren tuinontwerpers weten hoe belangrijk het is om regelmatig naar alle vormen van kunst en architectuur te kijken om inspiratie op te doen voor hun ontwerpen. Inspiratie kan komen van een vorm in de natuur zoals een oude, knoestige boom, een architectonisch detail op een gebouw, een combinatie van vormen en kleuren in een schilderij, bijna overal vind je wel iets leuks als je er met een creatief oog naar kijkt. Kijk naar bijvoorbeeld naar bepaalde materialen, interieur en exterieur. Ook via texturen en patronen in wand- en vloertegels, stenen bekleding, marmeren mozaïeken, enzovoort, kan je ideeën opdoen. Ze zijn een grote inspiratiebron en kunnen resulteren in een stuk detaillering dat het tuinontwerp uit het alledaagse tilt. Bezoek ook enkele tuinen, kijk in tuinboeken en tijdschriften en je zal geïnspireerd geraken.

Een analyse uitvoeren

Voer een grondige analyse uit. Meet het huis inclusief de positie en de hoogte van alle deuren en ramen. Het onderzoek moet trappen, afvoeren, putdeksels, schoorsteenborsten en al het andere tonen dat van invloed zal zijn op het uiteindelijke tuinontwerp. Een tuin is zelden vierkant of plat. Gebruik een triangulatie en compensatie om de tuingrenzen en de locatie van alle planten, tuinelementen en gebouwen in kaart te brengen. Noteer dingen buiten de tuin zoals overhangende bomen of een fantastisch uitzicht, omdat ze het uiteindelijke ontwerp van de tuin zullen beïnvloeden. Bekijk eventuele niveauveranderingen in de tuin en markeer deze duidelijk op de analyse.

Een grondmonster nemen

Neem ook een ​​grondmonster bij de analyse van het tuinontwerp. Het is belangrijk om bij het planten te weten wat het ph gehalte (de zuurgraad of alkaliteit) van de grond is om de juiste planten te kiezen. Sommige planten geven de voorkeur aan een bodem die zuurder is en andere planten groeien alleen in een meer alkalische grond. Het is ook nodig om drassige plaatsen, schaduwrijke plekken en andere mogelijk lastige delen van de tuin te identificeren.

View this post on Instagram

Clematis 'Apple blossom' and a Peach tree flowering in our small city garden. This Clematis is evergreen which makes it perfect for covering our (not so pretty) shed. It grows to about 10 meters wide and smells wonderful too! The Peach tree has the most beautiful dark pink blossom, and it produces small edible peaches too! 🌸🍑 . . 🇳🇱 Nu het zonnetje wat vaker schijnt en de tuin een beetje opdroogt is dit een ideaal moment om te beginnen met het aanleggen van een stukje bloementuin in de tuin. Je kunt vaste planten die geschikt zijn om van te plukken als Nagelkruid (Geum) en Schildpadbloem (Penstemon) in de borders tussen de andere planten uitplanten. . Als je daarbij de komende paar weken wat Cosmea zaden zaait, en een paar Dahliaknollen in een pot plant en die na half mei buiten plant kun je tot aan de eerste vorst bloemen uit de tuin plukken… Zo simpel kan het zijn! 😉💐 In mijn boek 'Bloemen uit de tuin' verkrijgbaar via de link in mijn bio kun je veel meer informatie vinden over het kweken van bloemen in je achtertuin of op je balkon. Het boek heeft 33 prachtige reviews op bol.com, en verzenden is daar gratis. 🤗💚

A post shared by Silvia Dekker Garden Design (@silviadekker) on

Aantekeningen maken

Er moeten aantekeningen worden gemaakt van wat buiten de tuingrenzen ligt. Als de tuin een geweldig uitzicht overziet, kan dit worden gebruikt als onderdeel van het nieuwe ontwerp. Als er echter iets lelijks buiten de tuin is, zoals een vervallen gebouw, of als de tuin over het hoofd wordt gezien door aangrenzende panden, moeten deze worden afgeschermd als onderdeel van het tuinontwerp. Het locatieonderzoek moet op schaal worden opgesteld. De meeste tuinen passen op een A1 vel.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Zo verbind je woning en tuin met elkaar

Een huis is niet compleet zonder een prachtige tuin. Een tuin is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur,...

Extra opslagruimte nodig? Huur een kleine opslagruimte in Den Bosch

Een opslagruimte huren kan een geweldige oplossing zijn wanneer je extra ruimte nodig hebt voor het opslaan van je spullen, of het nu gaat...

Het creëren van een mooie en gezellige tuin

Het creëren van een mooie en gezellige tuin is een leuke bezigheid, maar het kan ook een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende elementen...