Een nieuw tuinontwerp maken

Met behulp van de vereisten die je tuin moet hebben en het uitvoeren van een locatieonderzoek kan een nieuwe tuinontwerp worden gemaakt met behulp van een reeks onderling verbonden geometrische vormen. Het uiteindelijke ontwerp moet een mooi plaatje op papier creëren en elk element dat het ontwerp omvat moet de juiste maat hebben voor het beoogde doel. Als het terras bijvoorbeeld plaats moet bieden aan 6 personen voor het diner, moet het groot genoeg zijn voor een tafel van de juiste maat met ruimte om stoelen te plaatsen zodat mensen comfortabel kunnen gaan zitten en staan.

Een vlakke grond bij hellende delen

Het ontwerp moet alle hellende delen van de tuin aanpakken. Als er vlakke ruimtes nodig zijn voor de gazon, het zitgedeelte, enzovoort, en de locatie is schuin, is een vlakke grond vereist. Deze moeten duidelijk op het plan worden weergegeven.

Het tekenen van het ontwerp

Het nieuwe ontwerp moet op papier worden getekend. Alles moet duidelijk worden vermeld, inclusief de muurhoogten, de verharde gebieden, de gazon, de randen, de pergola’s, de beplante gebieden, de muren met hun hoogten, de waterpartijen, enzovoort.

Kies de bouwmaterialen

Selecteer de materialen voor het bouwen van elk gebied en zorg ervoor dat deze op het plan zijn gelabeld. Er zijn veel verschillende bouwmaterialen beschikbaar en deze variëren sterk in prijs en kwaliteit. Onderzoek doe het zelf zaken, tuincentra en landschaps- en bouwleveranciers om materialen te vinden die geschikt zijn voor het beoogde doel en die ook binnen het budget passen.

Maak het plantplan

Een beplantingsplan is vereist. Het vermeldt de locatie, het type en het aantal planten duidelijk met hun Latijnse namen voor elk beplant gebied van de tuin. Het planten ervan moet bestaan ​​uit een mengsel van groenblijvende en bladverliezende struiken, kruidachtige planten en bollen die het hele jaar door kleur en geur zullen geven. De planten geven de tuin structuur en die belangrijke kwaliteit van seizoensverandering.

Maak het bouwplan

Het bouwplan helpt bij het verwijderen van een eventuele foutenmarge en zorgt ervoor dat de tuin correct is aangelegd volgens een hoge standaard. Het bouwplan is een technische tekening die aannemers laat zien hoe ze specifieke elementen in de tuin kunnen bouwen, zoals trappen, pergola’s, hekken en keerwanden. Het moet details bevatten van vereiste bestratingspatronen en secties die laten zien hoe bestrating moet worden gelegd, hoe de fundering voor muren moet worden gebouwd, hoe randen moeten worden gelegd, enzovoort.

Maak het uitzetplan

Het uitzetplan is een andere technische tekening waarmee landschapsaannemers de tuin nauwkeurig kunnen aanleggen. Dit plan toont de afmetingen en de ligging van alle elementen in de tuin. Het centrale punt van alle cirkelvormige kenmerken zoals de zit gedeeltes en de gazons wordt weergegeven als een meting vanaf een vast, meetbaar punt zoals de hoek van het huis. Dit plan toont ook de hoekafmetingen, de wandhoogten ten opzichte van de afgewerkte bestratingshoogte en het afgewerkte maaiveld van alle terrasvormige gebieden.

Een plan van aanpak

Het plan van aanpak stelt landschapsaannemers in staat om de tuin snel af te bakenen voordat zij met de aanleg van de tuin beginnen. Zo kunnen ze controleren of er geen fouten zijn in het ontwerp of in het overzicht en of het ontwerp goed in de ruimte past. Het maakt indien nodig aanpassingen aan het plan mogelijk voordat met de bouw wordt begonnen, waardoor dure fouten verderop in de lijn worden voorkomen.

Als je een nieuwe tuin wilt ontwerpen, of een bestaande wilt vernieuwen, is het altijd goed om voorbereid te zijn. Zo weet je wat er allemaal nodig is en kan je een schatting maken van de kosten. Als het veel aanpassingen zijn, kan je ook altijd starten met een deel van de tuin.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Wat kun je allemaal doen met grind?

Grind is een losse aaneenschakeling van rots fragmenten. Grind is een essentieel onderdeel van beton. Het grind helpt voorkomen dat het beton krimpt tijdens...

De geschiedenis van de leilinde

De leilinde, Tilia Europaea Pallida, heeft een rijke geschiedenis. Vroeger werden deze bomen langs boerderijen en landhuizen geplaatst. De leilinde kent erg goede eigenschappen. De...

Alles wat je moet weten over alpengrind

Er zijn veel voordelen aan alpengrind en het wordt snel een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor traditionele...