De Scandinavische designstijl

Geboren in één van de koudste gebieden ter wereld, bevat de Scandinavische stijl meubelen gemaakt van grenen, serieuze lijnen en tonen die geïnspireerd zijn op de prachtige fjorden. Dit is misschien een heel serieuze stijl, maar het is ook een erg warme stijl.

De start van het Scandinavische interieur

De decoraties die gemaakt zijn in de Scandinavische stijl die we vandaag zo waarderen, zijn een erfenis van de klassieke stijl die werd opgelegd door koning Gustaaf de 3e van Zweden en van de comfortabele en de lichte stijl van de jaren 1930. Deze stijl werd echter een enorm succes in de jaren 1950. Na de jaren 1950, 1960 en 1970 keerde deze Scandinavische designstijl terug naar de wereld van interieurontwerp en decoratie. Deze stijl werd geprefereerd door de Zweden, de Finnen en de Noren, evenals door de Denen en de IJslanders. Het was toen al een stijl die erg bekend stond om zijn eenvoudige en elegante vormen, die een functioneel en aantrekkelijk karakter behielden.

Bekijk hier reviews van designonline24

Hout als gebruikt materiaal in een Scandinavisch huis

De Scandinavische ontwerpen bevatten veel hout, dit is het belangrijkste gebruikte materiaal in deze woningen. Hout, dat door de slaapkamers en de keukens loopt, is overal in het Scandinavische huis te vinden en deze voorkeur wordt gerechtvaardigd door zijn zeer brede aanwezigheid in de Scandinavische landen. Hout is dus het hoofdbestanddeel van alle meubels en decoratieobjecten die kenmerkend zijn voor dit Scandinavisch interieurontwerp. Het is te vinden met stoelen, tafels, banken, kasten, bedden, dressings en kasten. Al deze meubels zijn zeer functioneel en aantrekkelijk. De vloer, de kleerkasten en het meubilair lenen een lichte houttint, die meestal in een bleke kleur wordt geverfd om meer licht te geven.

Combinaties met hout

Deze aanwezigheid van hout kan ook worden vertaald door een balans van vormen, kleuren, texturen, kosten en duurzaamheid. Afgezien van de zorg die het heeft voor natuurlijke verschijningen, besteedt de Scandinavische stijl ook veel aandacht aan licht. In feite bevordert het alle lichte essenties, zoals grenen, eiken of esdoorn. Er zijn bepaalde neutrale materialen die ook bij deze stijl voorkomen, zoals glas, steen of leer, dit alles gecombineerd met hout.

Mooie contrasten aan de muur

Als u uw huis met deze stijl wilt decoreren, kunt u de muren nieuw leven inblazen met neutrale kleuren en minder drukke prints, waarbij de belangrijkste kleuren groen en blauw zijn. De sobere lijnen van het meubilair kunnen worden verzoet met lange tapijten of leren vellen en u kunt enkele ondoorzichtige schilderijen op de muren plaatsen, die het natuurlijke hout en het verchroomde staal in het meubilair benadrukken. Zo ontstaan ​​er mooie contrasten.

De juiste kleuren gebruiken aan de muren en in de meubels

Om een ​​echte Scandinavische designstijl te krijgen, heb je kleuren nodig die sneeuw suggereren, de meest relevante zijn groen en blauw, maar je moet lichte kleuren gebruiken. Je moet echter niet voor puur wit gaan, maar met hele lichte tinten roze of ivoor. Ook kun je in deze stijl gebruik maken met mooie grijstinten. Als je ook contrasten wilt hebben, moet je sterkere kleuren gebruiken bij de schilderijen, maar de meubels moeten in lichte tinten zijn.

Rekening houden met licht

Licht is erg belangrijk bij een Scandinavisch huis. De korte dagen op de Noordpool verplichten u om het te gebruiken. De hangende lampen of degenen die een steun hebben, lijken erg artistiek en ze vrolijken de hele kamer op waarin u ze plaatst.

Een Scandinavisch huis voor rust en warmte

Een Scandinavisch huis is de laatste jaren alleen maar in populariteit gestegen. Dit komt onder andere door de rust en de warmte dat dergelijk Scandinavisch interieur bevat. Onder andere bij IKEA kan u meubels kopen die passen bij een Scandinavisch interieur.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Wat kun je allemaal doen met grind?

Grind is een losse aaneenschakeling van rots fragmenten. Grind is een essentieel onderdeel van beton. Het grind helpt voorkomen dat het beton krimpt tijdens...

De geschiedenis van de leilinde

De leilinde, Tilia Europaea Pallida, heeft een rijke geschiedenis. Vroeger werden deze bomen langs boerderijen en landhuizen geplaatst. De leilinde kent erg goede eigenschappen. De...

Alles wat je moet weten over alpengrind

Er zijn veel voordelen aan alpengrind en het wordt snel een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor traditionele...