Nieuwe interieurtrends waar modernisme traditie ontmoet

Hoewel designtrends normaal gesproken hun weg vinden in de modewereld, is niet elke trend zo vluchtig. In de interieurontwerpbranche blijven de trends iets langer hangen, waardoor ze kunnen evolueren en aanslaan. Een voorbeeld hierbij is een groene woning. Enkele jaren geleden was dit één van de populairste trends in interieurontwerp en nu is het gewoon een industriestandaard geworden.

Wat belangrijk is in een modern interieur

Aangezien designtendensen over het algemeen onze sociale en economische mentaliteit weerspiegelen, zijn enkele sleutelfactoren van invloed op de huidige trends voor een modern interieur. Een groene woning, een wereldwijde connectiviteit en een economisch klimaat zijn hierbij belangrijk. Onze milieugerichtheid, het behoud van het verleden, een terugkeer naar het gezin en comfort komen allemaal samen om een ​​eclectisch en inspirerend ontwerpschema voor een modern interieur te creëren. Een van de meest voor de hand liggende manieren waarop we zien dat dit thema zich afspeelt, is de wereldwijde invloed van de kleuren paletten over de hele wereld waarbij aardetinten van bruin, grijs en groen worden gecombineerd met levendige, opbeurende wereldwijde accenten van roze, blauw, oranje, geel en paars.

View this post on Instagram

Ontdek de mooiste collecties en nieuwste trends bij ons in de winkel! We zijn gewoon geopend en houden ons volledig aan de richtlijnen en adviezen van het RIVM. Met ruim 40.000m2 winkel is het goed mogelijk om minimaal 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Daarnaast hebben wij de nodige hygiëne maatregelen getroffen, heb je overal de mogelijkheid om gebruik te maken van desinfectie en vragen wij jou om contactloos te betalen. In deze periode is het ook minder druk, waardoor wij extra tijd hebben voor jou als klant! Bijvoorbeeld voor persoonlijk zitadvies of interieuradvies. Mocht je het toch fijn vinden om buiten openingstijden een persoonlijke afspraak te maken, dan is dit uiteraard mogelijk. Neem daarvoor contact met. Graag zien wij jou binnenkort bij ons in de winkel! #woonwinkel #vriezenveen #zitadvies #persoonlijkinterieuradvies #interieuradviesopmaat #shoppen #interieurwinkel #interieurinspiratie #sfeervolwonen #home #interior #moderninterieur #hoekbank #woontrends2020 #stoerwonen #industrieelinterieur #scandinavischdesign #landelijkwonen

A post shared by Löwik Wonen & Slapen (@lowikwonenenslapen) on

Gedurfd combineren

De algemene regel die vaak wordt toegepast bij een interieur, is dat alles mag. Naast het combineren van gedurfde accenten met neutrale kleuren, creëer je door kleuren, stijlen en texturen te combineren en te matchen met elkaar, een meer uniek ontwerp dat je persoonlijkheid beter weerspiegelt. In de zoektocht naar eenvoud selecteren we de traditionele zaken en vervangen we formele stoffen door casual, minder complexe, gestructureerde stoffen. Houtafwerkingen worden vaak gebruikt om een gezellig ​​gevoel uit het verleden weer te geven. De less is more benadering creëert de eenvoud die we zoeken, zonder de glamour ervan te verliezen.

Gedurfde ontwerpen

Bij een modern ontwerp kunnen we op zoek gaan naar gedurfdere ontwerpbeslissingen, in de vorm van gedurfdere prints die effectief gebruikt worden in kussens, gordijnen en vloerkleden, maar die ook mooi samengaan met de traditionele stukken in het interieur. Bovendien is er een sterke interesse in ambachtelijke werken, of het nu gaat om unieke of handgemaakte stukken. Het verlangen is om meer warmte, meer comfort en meer natuurlijke materialen in huis te halen.

Een gezellig huis

Gelaagde vloeren en behangen behoren tot enkele van de ontwerptrends die opduiken in een modern interieur. Ze zijn bedoeld om uw kamer gezelliger en intiemer te maken. Door verschillende lichtgewicht tapijten met vergelijkbare patronen en complementaire kleuren te overlappen met elkaar, een gedurfde print over een bestaand tapijt of een mix van vergelijkbare prints en kleuren met gevarieerde plaatsing te gebruiken, voeg je rijkdom en warmte toe aan een kamer. Een behang voegt ook visuele interesse toe, u zult de traditionele ontwerppatronen vinden die zijn bijgewerkt met moderne kleurencombinaties.

Milieubewust

Terwijl ons sterke milieubewustzijn altijd maar doorgaat, zoeken we naar natuurlijke materialen, organische en milieuvriendelijke producten voor thuis, zoals niet giftige verven en natuurlijke stoffen. Met deze trend komen de natuurlijke onvolkomenheden van deze materialen naar boven, of het nu gaat om het patina van hout en metalen, of roest, watervlekken en natuurlijke onrust. De slijtage aan deze stukken voegt een enorm karakter toe en vertelt een verhaal. Met alle aandacht voor natuurlijke materialen, kun je er zeker van zijn dat de textuur groot zal zijn, met veel ongebruikelijke technieken, geweven, gehaakte, ingelegde en gerecyclede materialen om een ​​rijke textuur te creëren. Je zult deze technieken verwerkt zien in meubels, accessoires, gordijnen, vloerkleden, stoffen en zelfs lantaarnverlichting. Al bij al gaat het om het omarmen van de mix van sleutelelementen. Het gaat om diversiteit, contrast, kleur en textuur, en hoe je je in een bepaalde combinatie goed voelt en heel veel comfort brengt.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

3 tips om de bank uit te kiezen die het best in jouw woonkamer past

De woonkamer is het kloppende hart van het huis. Het is namelijk de centrale plek waar je samen met je familie en vrienden zal...

Dit is waarom je een tuinhuis wil!

Ben jij dit jaar niet weggeweest? Ga dan op vakantie in eigen tuin! Om het ultieme vakantiegevoel dichtbij huis te krijgen plaatst je een...

Nieuwe schuifdeurkast of inloopkast? Check de 5 plussen en minnen!

Ben je op zoek naar de ideale kast? En wil je zeker zijn van je keuze? Dan is het tijd om samen de plus-...