Nieuwe interieurtrends waar modernisme traditie ontmoet

Hoewel designtrends normaal gesproken hun weg vinden in de modewereld, is niet elke trend zo vluchtig. In de interieurontwerpbranche blijven de trends iets langer hangen, waardoor ze kunnen evolueren en aanslaan. Een voorbeeld hierbij is een groene woning. Enkele jaren geleden was dit één van de populairste trends in interieurontwerp en nu is het gewoon een industriestandaard geworden.

Wat belangrijk is in een modern interieur

Aangezien designtendensen over het algemeen onze sociale en economische mentaliteit weerspiegelen, zijn enkele sleutelfactoren van invloed op de huidige trends voor een modern interieur. Een groene woning, een wereldwijde connectiviteit en een economisch klimaat zijn hierbij belangrijk. Onze milieugerichtheid, het behoud van het verleden, een terugkeer naar het gezin en comfort komen allemaal samen om een ​​eclectisch en inspirerend ontwerpschema voor een modern interieur te creëren. Een van de meest voor de hand liggende manieren waarop we zien dat dit thema zich afspeelt, is de wereldwijde invloed van de kleuren paletten over de hele wereld waarbij aardetinten van bruin, grijs en groen worden gecombineerd met levendige, opbeurende wereldwijde accenten van roze, blauw, oranje, geel en paars.

Gedurfd combineren

De algemene regel die vaak wordt toegepast bij een interieur, is dat alles mag. Naast het combineren van gedurfde accenten met neutrale kleuren, creëer je door kleuren, stijlen en texturen te combineren en te matchen met elkaar, een meer uniek ontwerp dat je persoonlijkheid beter weerspiegelt. In de zoektocht naar eenvoud selecteren we de traditionele zaken en vervangen we formele stoffen door casual, minder complexe, gestructureerde stoffen. Houtafwerkingen worden vaak gebruikt om een gezellig ​​gevoel uit het verleden weer te geven. De less is more benadering creëert de eenvoud die we zoeken, zonder de glamour ervan te verliezen.

Gedurfde ontwerpen

Bij een modern ontwerp kunnen we op zoek gaan naar gedurfdere ontwerpbeslissingen, in de vorm van gedurfdere prints die effectief gebruikt worden in kussens, gordijnen en vloerkleden, maar die ook mooi samengaan met de traditionele stukken in het interieur. Bovendien is er een sterke interesse in ambachtelijke werken, of het nu gaat om unieke of handgemaakte stukken. Het verlangen is om meer warmte, meer comfort en meer natuurlijke materialen in huis te halen.

Een gezellig huis

Gelaagde vloeren en behangen behoren tot enkele van de ontwerptrends die opduiken in een modern interieur. Ze zijn bedoeld om uw kamer gezelliger en intiemer te maken. Door verschillende lichtgewicht tapijten met vergelijkbare patronen en complementaire kleuren te overlappen met elkaar, een gedurfde print over een bestaand tapijt of een mix van vergelijkbare prints en kleuren met gevarieerde plaatsing te gebruiken, voeg je rijkdom en warmte toe aan een kamer. Een behang voegt ook visuele interesse toe, u zult de traditionele ontwerppatronen vinden die zijn bijgewerkt met moderne kleurencombinaties.

Milieubewust

Terwijl ons sterke milieubewustzijn altijd maar doorgaat, zoeken we naar natuurlijke materialen, organische en milieuvriendelijke producten voor thuis, zoals niet giftige verven en natuurlijke stoffen. Met deze trend komen de natuurlijke onvolkomenheden van deze materialen naar boven, of het nu gaat om het patina van hout en metalen, of roest, watervlekken en natuurlijke onrust. De slijtage aan deze stukken voegt een enorm karakter toe en vertelt een verhaal. Met alle aandacht voor natuurlijke materialen, kun je er zeker van zijn dat de textuur groot zal zijn, met veel ongebruikelijke technieken, geweven, gehaakte, ingelegde en gerecyclede materialen om een ​​rijke textuur te creëren. Je zult deze technieken verwerkt zien in meubels, woonaccessoires, gordijnen, vloerkleden, stoffen en zelfs lantaarnverlichting. Al bij al gaat het om het omarmen van de mix van sleutelelementen. Het gaat om diversiteit, contrast, kleur en textuur, en hoe je je in een bepaalde combinatie goed voelt en heel veel comfort brengt.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Zo verbind je woning en tuin met elkaar

Een huis is niet compleet zonder een prachtige tuin. Een tuin is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur,...

Extra opslagruimte nodig? Huur een kleine opslagruimte in Den Bosch

Een opslagruimte huren kan een geweldige oplossing zijn wanneer je extra ruimte nodig hebt voor het opslaan van je spullen, of het nu gaat...

Het creëren van een mooie en gezellige tuin

Het creëren van een mooie en gezellige tuin is een leuke bezigheid, maar het kan ook een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende elementen...