Bijzondere meubels gemaakt van deuren

Het kan een uitdaging zijn om precies het juiste type meubilair te vinden voor een eclectisch huis. In veel gevallen maakt u mogelijk uw eigen meubels van geborgen hout of van andere materialen. Een deur wordt vaak over het hoofd gezien bij het kiezen van bergingsmaterialen, maar het werkt uitzonderlijk goed bij het maken van bijzondere meubels. Met een handzaag en wat spijkers verander je een oude deur in een nieuw meesterwerk.

Een nieuwe eetkamer tafel maken van een oude deur

Heb je ooit een lange tafel gewild, maar kon je die niet betalen? In plaats van te jammeren, berg je een oude deur op en verander je deze in je nieuwe eettafel. Begin met het schuren van de deur en beitsen of het opnieuw schilderen ervan. Schroef er tafelpoten in die vooraf zijn gemaakt en die je bij de meeste grote bouwmarkten kunt vinden. Op de deur kan een stuk glas worden gesneden dat op maat is gemaakt. Op die manier heb je bijna meteen een nieuwe tafel voor een fractie van de kosten.

Een nieuw hoofdeinde maken voor je bed

Je hebt misschien hoofdeinden gezien van gestoffeerd multiplex en dergelijke, maar deuren vormen ook een uitstekende achtergrond voor bedden. Zet twee smalle deuren naast elkaar om een ​​hoge, verticale look te creëren, of plaats een deur op zijn zijkant over het hoofdeinde van het bed. Een glanzende, nieuwe afwerking van verf of vlek kan worden toegevoegd, of u kunt ervoor kiezen om het er armoedig en chic uit te laten zien voor een cottage achtige uitstraling.

Bureaus maken van een oude deur

Net als tafels kunnen bureaus worden gemaakt van oude deuren. Begin met het meten van de benodigde lengte en het op maat snijden van de deur. Gebruik de extra, gesneden stukken hout om een ​​uittrekbare lade te creëren voor een computertoetsenbord of een plank langs de achterkant van het bureau. Als het oppervlak van de deur ongelijk is, wilt u er misschien een glasplaat of plexiglas overheen leggen om een ​​glad werkoppervlak te creëren.

Een boekenplank maken van een oude deur

Transformeer een oude deur in een boekenplank door twee smallere deuren aan weerszijden toe te voegen en vervolgens enkele houten planken op hun plaats te spijkeren. De stevigheid van de deur maakt het een uitstekende keuze voor de ondersteuning en de stabiliteit aan de plank. De kunst is om ervoor te zorgen dat de planken stevig worden vastgemaakt en dat ze verankerd zijn aan de achterdeur, evenals aan de zijdeuren.

Opslagbakken maken met oude deuren

Meet de panelen uit en begin die oude deur in stukken te snijden. Met vier zijden en een onderkant kan de deur een sterke, stevige opbergbak worden om tijdschriften, tuinartikelen of zo ongeveer alles wat je maar wilt in op te bergen. Als je van plan bent om het te gebruiken voor items die mogelijk nat zijn, leg dan een paar lagen schellak op het hout om het te beschermen. Misschien wilt u zelfs een plastic voering in de bak plaatsen om te voorkomen dat het hout krom trekt.

Allerlei leuke meubels maken met oude deuren

Er zijn veel verschillende soorten bijzondere meubelstukken die u kunt maken van oude deuren. De enige beperking is je verbeelding. Met wat slim denken en een paar tools kan uw nieuwe meubelstuk worden gemaakt van een oud, architectonisch juweel. Als je hierin nog niet veel ervaring hebt, moet je niet twijfelen. Je kan gewoon een oude deur nemen en starten met je creativiteit. Als het toch niet dat gewenste effect heeft dan je eerst gedacht had, heb je geen kosten verloren en je hebt het in dat geval toch geprobeerd!

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Het belang van een professionele vloerverwijdering

Een vloer verwijderen lijkt misschien een eenvoudige klus, maar wie ooit heeft geprobeerd om dit zelf te doen, weet dat het een tijdrovende en...

De tuintrends om op jouw buitenruimte toe te passen

Je tuin is de fijnste plek om tijd door te brengen in deze tijd van het jaar, maar is jouw tuin ook een beetje...

Tips voor de verzorging en onderhoud van je vintage eetkamerstoel

Een vintage eetkamerstoel is veel meer dan alleen een zitplaats. Met de juiste stoel kan je de finishing touch geven aan de rest van...