Prachtige stukken voor de eettafel

De manier waarop u uw eettafel inricht of versiert, zegt veel over hoe u wilt dat mensen zich welkom voelen om gezellig te eten eten, om gezellig samen te zijn en om leuke tijden te beleven met familie en vrienden. Een eenvoudig, ingetogen middelpunt kan prima zijn voor gelegenheden waarbij niemand in de ruimte is, maar als je iedereen voor een speciale gelegenheid wilt aantrekken, heb je iets spectaculairs nodig. Bekijk onderstaande ideeën voor het plaatsen van enkele prachtige stukken voor de eettafel.

Een kristallen schaal met bloemen

Een kristallen schaal die gevuld is met verse snijbloemen of met kunstbloemen is een optie om op de eettafel te plaatsen, zolang ze er niet nep uitzien, zien ze er ongetwijfeld mooi en elegant uit. Je zou meer kunnen uitgeven voor echt kristal van hoge kwaliteit, dan voor iets eenvoudiger, maar het is de moeite waard vanwege het geweldige effect dat het in de kamer veroorzaakt. Met de juiste verlichting die weerkaatst door het kristal, produceert u een mooi en elegant middelpunt dat de gasten nooit zullen vergeten. Verse snijbloemen zijn een perfecte aanvulling op de kristallen schaal, omdat ze de kamer vullen met een lekkere geur en kleur en schoonheid toevoegen aan het middelpunt van de eettafel.

Zijden bloemen of kunstbloemen

Als je geen verse bloemen wilt toevoegen, kun je geweldige zijden bloemen of andere kunstbloemen kiezen, zolang ze er niet plakkerig of duidelijk nep uitzien. Verlicht de tafel een beetje met mooie kaarsen aan weerszijden van de kom en voeg op deze manier romantiek toe aan de omgeving. Dergelijke kaarsen vormen een perfecte finishing touch voor een diner met twee.

Een metalen dienblad met steentjes en kaarsen

Een eenvoudig metalen dienblad dat gevuld is met mooie steentjes is rustgevend en kaarsen voegen een perfect tintje toe voor een zeer spirituele, minimalistische benadering van een middelpunt. Om een ​​eigentijdse wow-factor vast te leggen, overweeg dan om een mand of een dienblad te plaatsen dat moderner en kleurrijker is, maar een eenvoudig, glanzend metalen dienblad is elegant en verfijnd. Je kunt echte, glazen of gekleurde steentjes kopen bij de meeste kunstvoorraden of handwerkwinkels, en ze zijn erg goedkoop. Kaarsen in verschillende maten zijn tussen de steentjes mooi en uniek. U kunt kiezen uit veel verschillende kleuren en vormopties bij retailers wereldwijd en online. Dit middelpunt is prachtig en klassiek, maar het biedt ook een zen achtige aantrekkingskracht op degenen die in de eetkamer eten.

Een combinatie van spiegels en kaarsen

Spiegels en kaarsen werkten geweldig wanneer ze aan elkaar werden gekoppeld om iets verbluffend en sjeiks te creëren. Begin met een gewone spiegel. Een die al is ingelijst, dit bespaart u tijd, maar het kan u wel iets meer kosten. De grootte moet afhangen van de grootte van uw tafel en hoe langer de tafel is, hoe langer de spiegel moet zijn. Je wilt iets dat zich over het grootste deel van de lengte uitstrekt, zonder de hele breedte in beslag te nemen, dus het ziet er proportioneel uit zonder overweldigend te zijn. Zet de kaarsen rechtstreeks op de spiegel en voeg andere decoratieve accenten toe op basis van het seizoen, de vakantie, de persoonlijke smaak of de eetkamerinrichting. Wanneer ze branden, reflecteren de kaarsen vanuit de spiegel, waardoor er een mooi en verbluffend middelpunt ontstaat dat zeker de aandacht van iedereen zal trekken. In plaats van een ingelijste spiegel, kunt u ook placemats met een gespiegelde afwerking gebruiken en deze gewoon op het midden van de tafel leggen.

Wanneer kaarsen worden toegevoegd aan een eet- of buffettafel, gebruik dan altijd niet geparfumeerde variëteiten. Geurkaarsen kunnen botsen met voedselaroma’s en een onsmakelijk effect creëren.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Het belang van een professionele vloerverwijdering

Een vloer verwijderen lijkt misschien een eenvoudige klus, maar wie ooit heeft geprobeerd om dit zelf te doen, weet dat het een tijdrovende en...

De tuintrends om op jouw buitenruimte toe te passen

Je tuin is de fijnste plek om tijd door te brengen in deze tijd van het jaar, maar is jouw tuin ook een beetje...

Tips voor de verzorging en onderhoud van je vintage eetkamerstoel

Een vintage eetkamerstoel is veel meer dan alleen een zitplaats. Met de juiste stoel kan je de finishing touch geven aan de rest van...