Stedelijke industriële meubels en interieurs

Er bestaan heel wat verschillende interieurstijlen. Een voorbeeld ervan is het industrieel interieur. De industriële interieurstijl wordt gekenmerkt door betonnen vloeren, bakstenen muren, zichtbare houten balken en pijpen, onafgewerkt geschilderde muren, rustiek hout en aardse afwerkingen. Meng het met een aantal meubels in boerderijstijl en gepolijste stedelijke oppervlakken en je krijgt de meer trendy industriële interieur look. Een paar industriële elementen toevoegen is hierbij onontbeerlijk, maar dan eerder getemperd door gladdere afwerkingen zoals grijs geschuurde kasten en witgekalkte kasten met gepolijste natuurlijke messing versieringen. Creëer een zorgvuldig evenwicht tussen een industriële stijl en de verfijnde elementen met de esthetische aantrekkingskracht van de rustieke meubels en kleuren die in een landelijke stijl samensmelten.

View this post on Instagram

Het was mijn project…. 😇 en nee dit is geen behang. De muur van ons toilet is een verhaal apart. De stukadoor had de muur gestuct en daarna had ik de muur zwart gesausd. Daarover een coating omdat ik de muur dan makkelijk kon afnemen. Helaas was het stucwerk nog niet goed droog en kwamen er bubbels onder de coating. Toen ik een keer thuis kwam van een feestje ( 1 wijntje en ik kan daar absoluut niet tegen) en op t toilet zat te kijken naar de lelijke muur,🤪 begon ik te krabben aan een loszittend stukje. Ik heb daarna een dopje van een bus haarlak ofzo gepakt en de volgende dag… tattaaaaa.. Verrassing…!!!! hahaha was mijn project toch?. 😊 . Photo : @margriet_fotografie. . . #huisjekijken #stoerwonen #interieur #interieurinspiratie #zwartemuur #zwartekranen #black #plantsofinstagram #toilet #conctetefloor #betonnenvloer #myhomevibe #vtwonenbijmijthuis #binnenkijken #industrieelwonen #appartmenttherapy #roomhints #wonenenco #interiørmagasinet #solebich #interiorwarriors #interior4inspo #kitchendesign #interiorstyle #modernhome #interieur123

A post shared by ᴍᴏɴɪǫᴜᴇ ᴍᴜʟᴅᴇʀ (@huisindebocht) on

Een industrieel huis

Een industrieel huis kan ook enkele leuke industriële elementen bezitten, zoals een vintage industriële boekenkast met smeedijzeren deuren in verweerd, rustiek natuurlijk hout, een oude deur die is hergebruikt als salontafel of zelfs een ultramodern, serieus uitziend kookbereik. Dit alles brengt de industriële stijl naar een industrieel huis.

Een combinatie van stijlen in een huis

Een huis met rustgevende zachtgroene muren, heldere en schone witte versieringen, spanten en natuurlijke houten vloeren heeft zowel de elementen van het industriële interieur, als dat van een boerderijstijl of een landelijke stijl. Beide stijlen kunnen dan ook goed met elkaar gecombineerd worden in een woning. Vintage meubels en roestvrijstalen apparaten in een keuken geven het industriële interieur ook een leuke uitstraling. Een kast in gebroken wit met koperen medaillons en gebogen deuren verzacht de look.

Een bijzondere industriële designerstijl

Een huis kan ook een wonderlijke mix hebben van een traditionele, industriële en moderne stijl. Het prachtige hoofdeinde van antieke deuren, bijzettafels van gerecycleerd hout, verfijnde verlichtingsarmaturen en zacht gestoffeerde banken geven een mooie, industriële  designerstijl.

Een industriële eetruimte

Strakke lijnen van oude deuren in een mooi hout, zachte verlichting en een glinstering van geroest ijzer markeren een mooie, industriële eetruimte. Eenvoudig en gestructureerd massief teakhout dat op een natuurlijke manier verouderd is, heeft een unieke uitstraling en vormt een aanvulling op de ivoorkleurige tinten van de muren in de industriële eetruimte. De eenvoudige ijzeren stoelen met industriële flair kunnen de stijl combineren met die van een rustieke boerderij. Een fruitschaal die gemaakt is van oude broodtrommels die wel eens door boeren worden gebruikt, brengt de bewuste verbinding van het industriële en het landelijke tot stand.

Het vergroten van de ruimte

Een gespiegeld glas in enorme bogen is een ontwerpconcept dat de ruimte vergroot. Dit past zeer goed in een industrieel gebouw. Het wordt verzacht door de elegante architectonische artefacten uit het midden van de eeuw. Sommige ruimtes ervan zijn gebeeldhouwd met de vorm van bijvoorbeeld paarden en in andere ruimtes kan dit contrasteren met bloemmotieven op een bank, alsook met een tapijt dat bepaalde patronen bevat en zachte gordijnen in een pure, grijze stof. Breng het industriële interieur vervolgens in combinatie met de ontwerpen van een landhuis en ook met een stedelijke liefde voor de moderne esthetiek en je krijgt een schitterend interieur.

De stilte van een industriële ruimte

Een gerecycleerde architecturale berging met een staldeur en mooie kolommen, een bijzondere look gemaakt van de overblijfselen van bogen, het oude hout dat verzacht wordt door gordijnen die gemaakt zijn van vintage sari’s, een gelaagd beddengoed en ook het natuurlijke licht geven de industriële ruimte een bepaalde stilte. Een okerkleurige salontafel met een bijpassende patina vintage kast in de woonkamer en grimmige zwarte lampen maken het ontwerp van een industrieel interieur compleet.

Een industrieel interieur

Als jij ook van een industrieel interieur houdt, kan je dit natuurlijk doortrekken in je hele huis. Mensen die op een loft wonen, kunnen hier ook heel gemakkelijk een industriële look van maken.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Zo verbind je woning en tuin met elkaar

Een huis is niet compleet zonder een prachtige tuin. Een tuin is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur,...

Extra opslagruimte nodig? Huur een kleine opslagruimte in Den Bosch

Een opslagruimte huren kan een geweldige oplossing zijn wanneer je extra ruimte nodig hebt voor het opslaan van je spullen, of het nu gaat...

Het creëren van een mooie en gezellige tuin

Het creëren van een mooie en gezellige tuin is een leuke bezigheid, maar het kan ook een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende elementen...