Het nieuwe landelijke leven

Landelijk wonen is al jaren een trend. In de huidige tijd waarin alles snel lijkt te gaan, is er een grote vraag naar rust en warmte in ons interieur. Maar de afgelopen jaren is er veel veranderd in de landelijke stroming. Landelijk wonen kan al snel ouderwets, vol en druk overkomen. Daarom gaan mensen eerder naar een vorm van landelijk leven, wat we ook wel het nieuwe landelijke leven noemen.

Rust en warmte is belangrijk

Er is dus een nieuwe trend in het leven van landelijk wonen ontstaan, modern landelijk wonen. Hier volgen enkele tips om een ​​moderne landelijke stijl toe te passen in je interieur.

Kleurgebruik in huis

Landelijk wonen kenmerkt zich door rust en warmte in zowel meubels als kleurgebruik. In een landelijk interieur zijn er geen of weinig opvallende kleuren te zien. Kenmerkend voor de moderne landelijke stijl is het gebruik van zachte pasteltinten en meer wit in het interieur, in plaats van de sobere aardetinten. Door deze lichtere kleuren te gebruiken, wordt er direct meer ruimte gecreëerd. Daarom is modern landelijk wonen ook een perfecte stijl om toe te passen in een iets kleiner huis.

Het gebruik van de juiste materialen

Hout is altijd het meest gebruikte materiaal geweest in een landelijk interieur. Maar het eerder gladde en strakke hout maakt plaats voor onbehandeld en grof hout in de moderne landelijke stijl. Hoe grover het hout is, hoe beter. Hout moet niet alleen worden gebruikt voor meubels, maar het kan ook perfect worden gebruikt voor vloeren, plafonds en lambrisering. Om het gebruik van het vele hout gezellig te maken, wordt stof vaak gebruikt als bekleding voor meubels. Dit geeft een woning een warme uitstraling die perfect past in een landelijk interieur. De gezellige sfeer kan worden benadrukt door het gebruik van kussens op banken, stoelen of fauteuils.

Koper

Koper is al enkele jaren ongelooflijk populair en het is net als wit een kleur die zowel bij het land als bij het moderne interieur past. De kleur is subtiel te gebruiken in bijvoorbeeld kandelaars, onderzetters of serviesgoed, maar het kan bijvoorbeeld ook als blikvanger in verlichting worden gebruikt.

Bont en schedels van dieren

Stoere schedels en zachte schapenvellen zijn terug van weggeweest en ze zijn misschien wel het meest typerend voor de nieuwe, landelijke stijl van vandaag. Schapenvachten worden niet alleen meer op de vloer gebruikt, maar ze zijn tegenwoordig ook te zien op banken en stoelen. Bovendien zijn ze heerlijk zacht en een lust voor het oog! Wat ook erg populair is, zijn de schedels van verschillende dieren zoals buffels, rammen of herten. Ze zijn perfect te combineren met mooie schapenvachten en een warm, landelijk interieur. Laat de muur onbehandeld of gebruik bijvoorbeeld stoere krijtverf en hang er een mooie schedel aan.

Het gebruik van accessoires in een warm landelijk interieur

Een modern landelijk interieur wordt compleet gemaakt met de juiste accessoires. Gebruik zoveel accessoires als je wilt, maar houd alles georganiseerd en laat het warmte en rust toevoegen aan de kamer. Voeg romantiek toe aan het interieur door bijvoorbeeld mooie kransen, kaarsen, klokken of schilderijen toe te voegen.

Landelijk en stijlvol wonen

Veel mensen houden dus van landelijk wonen, maar bovendien willen ze ook stijlvol en chique wonen. Dit is natuurlijk mogelijk. Als je de juiste accessoires gebruikt in je huis, kan je de woning een chique en stijlvolle uitstraling geven. Je kan een landelijke omgeving vormen die ook de creatie bevordert. Het huis moet opvallen en de ruimte moet speciaal zijn. Dit kan bijvoorbeeld door kunst toe te voegen. De kunst hoeft niet duur te zijn, maar het moet wel een dure uitstraling hebben.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

Het belang van een professionele vloerverwijdering

Een vloer verwijderen lijkt misschien een eenvoudige klus, maar wie ooit heeft geprobeerd om dit zelf te doen, weet dat het een tijdrovende en...

De tuintrends om op jouw buitenruimte toe te passen

Je tuin is de fijnste plek om tijd door te brengen in deze tijd van het jaar, maar is jouw tuin ook een beetje...

Tips voor de verzorging en onderhoud van je vintage eetkamerstoel

Een vintage eetkamerstoel is veel meer dan alleen een zitplaats. Met de juiste stoel kan je de finishing touch geven aan de rest van...