Ontspannen landelijk wonen voor elk seizoen

Een presentatie van mooie veranda’s met grote ramen, ruige houten palen en een grote ruimte, het is een uitstekend voorbeeld van een modern, open en landelijk interieur. In de moderne huizen die het landelijke interieur verkiezen, vinden we onder andere grote open woonruimtes terug, zwevend geharkte plafonds en een mix van veel hout in het interieur. Vooral hout straalt een groots landelijk leven uit vanuit elke hoek. Bij een landelijke woning is het ook belangrijk dat je gemakkelijk en vrij kan bewegen van de ene ruimte in de andere ruimte.

Landelijk wonen met een modern randje

Tegenwoordig zijn er heel veel mensen die houden van landelijk wonen. Ze maken niet alleen een huis met een landelijk interieur, maar ze combineren het met een modern randje. Het moderne landelijke wonen zie je terug in onder andere hout dat wit wordt geverfd en enkele luxe apparaten die worden geïnstalleerd in de keuken of de berging. Een traditioneel landelijke woning met een modern randje is bijzonder populair geworden. Dergelijke huizen passen ook heel erg in de natuur en op het platteland en niet zozeer in de stad. Echter is het wel mogelijk om een woning in de stad in te richten met een landelijk interieur. Herenhuizen die op deze manier worden ingericht, stralen daardoor een zeer warme en gezellige sfeer uit. De hoge plafonds met houten meubels in, de dieren prints aan de muur en enkele houten decoratiestukken, het is een en al gezelligheid troef.

Een huis dat bijdraagt aan de omgeving

Landelijk wonen kan dus het beste in de natuur. Een huis dat gebouwd is in de natuur en deze stijl doortrekt in de woning zelf, laat in een vloeiende beweging zien dat het huis één is met de natuur. Dit is een geweldige weergave van een huis dat fantastisch werkt binnen het omliggende landschap. Het is een huis dat de omgeving laat zien hoe deze kan bijdragen aan een levensstijl waar iedereen van kan genieten, een gezellige familiesfeer is hierbij de topper.

Het seizoen voelen in huis

Bij een landelijke woning is het leuk om het seizoen te voelen in huis. Bij binnenkomst worden de gasten direct begroet door de open opstelling van het huis. Elke zone in het huis, zoals de zolderkamer, de hal, de eetkamer, de keuken, de salon, de slaapkamer, de speelkamer, de kinderkamer, enzovoort, kan zorgvuldig herkend worden met de geneugten van elk seizoen. Denk bijvoorbeeld maar een interieur dat doet denken aan het vallen van de bladeren tijdens de herfst, of waarbij de gele zon centraal staat in de zomer. Door het tonen van een beetje creativiteit, kan een huis omgetoverd worden tot een landelijk interieur dat meegaat met elk seizoen. Hierbij elke ruimte aanpassen bij het begin van het seizoen, is natuurlijk wel een must. Elke ruimte kan als unieke ruimte worden gebruikt. Daarom zijn er gebieden in het huis met verschillende kwaliteiten die afhankelijk zijn van de seizoenen. De grote centrale kern zorgt voor enorme zichtlijnen naar het uitzicht buiten het huis, zowel aan de voorzijde van het huis, als in de richting van de achterkant van de woning.

De ruimtes gedurende de dag

Een woning die landelijk is ingericht, kan gedurende de dag anders aanvoelen. Dit kan onder andere komen door de stand van de zon en waar het licht van de zon op dat ogenblik binnenvalt. De ramen die uitkijken op de natuur zijn daarom erg belangrijk bij een landelijke woning. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de zetel op die manier gericht staat dat je de warme zon op je huid kan voelen, door het raam. Plaats ook voldoende planten en bloemen in huis, om de natuur ook binnen het huis op te snuiven.

Gerelateerde artikelen

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Meest gelezen

3 tips om de bank uit te kiezen die het best in jouw woonkamer past

De woonkamer is het kloppende hart van het huis. Het is namelijk de centrale plek waar je samen met je familie en vrienden zal...

Dit is waarom je een tuinhuis wil!

Ben jij dit jaar niet weggeweest? Ga dan op vakantie in eigen tuin! Om het ultieme vakantiegevoel dichtbij huis te krijgen plaatst je een...

Nieuwe schuifdeurkast of inloopkast? Check de 5 plussen en minnen!

Ben je op zoek naar de ideale kast? En wil je zeker zijn van je keuze? Dan is het tijd om samen de plus-...